ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Борис Бонев: Ние няма да бъдем тези, които ще ударят ръчната спирачка на София, както бяхме упреквани
Автор: Йоланда Пелова 11:53 / 13.11.2023Коментари (0)538
©
През последните четири години се изправихме пред неочаквани тежки предизвикателства - пандемия, която отне живота на хиляди софиянци и доведе до сериозни икономически последици за столицата ни. Свидетели сме и на най-мащабната война в Европа от Втората световна война насам, а държавата ни е в перманентна политическа криза. Това бяха встъпителните думи на Борис Бонев от ПП-ДБ(СС) по време на първото заседание на новия общински съвет, предава Sofia24.bg.

"Всички тези предизвикателства дълбоко разделиха нашето общество и нанесоха труднопоправими рани на и без това крехката и уязвима тъкан на демокрацията. За това повече от всякога ние, представителите на гражданите в сегашния състав на общинския съвет сме изправени пред един много съществен избор - дали Столичният общински съвет през започващия мандат ще бъде орган, който решава натрупаните проблеми с конструктивни дискусии и много работа, или ще бъде инструментът за формиране на още повече и по-дълбоки обществени разломи. Дали ще бъдем част от решението или ще се окажем проблемът на София? Уважаеми колеги, отговорът на този въпрос зависи единствено от съвестта и индивидуалните действия на всеки от нас. От умението да намираме основа за разбирателство и да поставяме на първо място проблемите на хората. А повярвайте ми, имаме много да се реваншираме на софиянци. 

Нека не забравяме, че тук представляваме не само хората, които са гласували за нас, но и всички онези, които не гласуваха изобщо. А те, за съжаление, са мнозинство. Те не са гласували, защото не вярват, че ние тук, можем да ги представляваме достойно и ефективно - да оправдаем очакванията им и да намерим решения за проблемите им. Трудно ми е да повярвам, че сред нас има колеги, които биха искали да затвърдят скептицизма и оттеглянето на гражданите от демокрацията и местното самоуправление. Не вярвам също, че някой от нас би позволил парламентът на София да бъде обект на подигравки, защото 61 човека не могат да се разберат дори по теми, които всички са записали и обещали в програмите си? А след като мерките са ясни, а обещанията - дадени, дали не е правилно да помислим как да ги реализираме, вместо да посветим времето и енергията си в безсмислени политически сблъсъци?, каза още Бонев в първата си реч в новия общински съвет.

За групата на ПП-ДБ(СС) отговорите на тези въпроси са ясни. Ние сме решени да се водим от чувството ни за дълг към гражданите, от отговорността ни към София и от уважението към чуждата гледна точка. Затова ви призовавам към повече дух на разбирателство - конструктивните критики са добре дошли, но верните решения трябва да бъдат подкрепяни, каза още Бонев. 

По думите му изборният резултат както за кмет, така и за общински съветници и районни кметове ясно показва, че София очаква нов модел на управление:

"Софиянци няма да приемат още от същото - те ни изпратиха тук с реформаторски мандат. По тяхната воля в общинския съвет са изпратени 7 политически формации, което предвещава едно нелесно управление. Ние обаче искаме да вярваме, че това многообразие ще донесе нови идеи и ще бъде принос към управлението на София, а не пречка. Смисълът на това многообразие е да имаме различен поглед върху проблемите, а не излишно да политиканстваме", каза още Бонев. 

Ние ще кажем истината на нашите съграждани. Очаква ни труден мандат и много препятствия по пътя ни - в следващите няколко месеца ще положим огромни усилия да стабилизираме града, неговите институции, системи и финанси. Редица от най-важните проекти са пред риск да останат недовършени до края на годината и да загубим десетки милиони европейско финансиране. За други пък, между които е прословутата канализация, няма предвидени средства и ще трябва да намерим още над 50 млн. лв.

Въпреки това, ще подкрепим всички работещи решения и проекти и ще надградим постигнатите добри резултати. Ние няма да бъдем тези, които ще ударят ръчната спирачка на София както бяхме упреквани.

Напротив, ще управляваме така, че да преодолеем разделенията между гражданите на София. Обещавам, че нищо добре направено няма да остане недооценено или ненадградено. Но и лошите ще бъдат показвани, ще бъдат спирани, ще бъдат преразглеждани и подобрявани.



Още по темата: общо новини по темата: 845
08.05.2024 »
26.04.2024 »
05.04.2024 »
29.03.2024 »
21.03.2024 »
06.02.2024 »
предишна страница [ 1/141 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Избор на нов български патриарх
49-ото Народно събрание
Катастрофи в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията