ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Борис Бонев за "Патриарха": За пореден път се демонстрира изключително политическо лицемерие
Автор: Цвети Христова 16:45 / 29.04.2024Коментари (0)992
© Sofia24.bg
Общо взето искаме да има велоалеи, ама да ги няма. Чухме, че не му е времето за бус ленти, ама не му беше времето и през 20-те години, в които ГЕРБ управляваха и не изпълниха нито един от стратегическите документи, които самите те са поръчали, платили, одобрили, приели и най-важното са заявили, че ще изпълняват. Това заяви Борис Бонев, общински съветник от ПП-ДБ-СС в СОС, предава репортер на Sofia24.bg.

"Ние обаче не сме тук, за да мрънкаме, а да изпълняваме стратегиите, които експертите много ясно и точно са показали, че трябва да се изпълняват с конкретните планове за действие, с конкретните мерки. За мен, честно казано, е повече от странно, че темите за велоалеята и бус лентата по бул. "Патриарх Евтимий" са проекти, които по същите тези стратегически документи трябваше да се изпълнят преди повече от 10 години. Изведнъж станаха на предизборни замерения и предизборни спорове в кампания, и то за национални избори, дори не за местни, каза Бонев. 

"За мен е изключително сериозен проблем, че за пореден път се демонстрира изключително политическо лицемерие, защото същите тези хора, за които има записи как подкрепят тези проекти, как подкрепят плана за устойчива градска мобилност, същите онези хора, които в предизборната си програма казват, цитирам: "Увеличаваме с 20 процента скоростта на транспорт чрез извеждане на трафика от центъра и с обособени трасета или обещаваме, че ще изградим нови - 10 км бус ленти". Това е цитат от програмата на ГЕРБ. Същите онези хора, които казват: "Приоритет е на пешеходеца, след това на градския транспорт и велосипедистите и на края на автомобилите, както е във всички модерни европейски градове". Цитит от предизборната програма на "Синя София". Същите тези хора, като Ваня Григорова, която говореше зае справедлив град, която говореше, че едни са по-равни от други, сега изведнъж са против за справедливото разпределение на ограниченото пространство в центъра", добави Борис Бонев.

Така че онези близо 100 000 души, които дневно използват тролейбусите, преминаващи по бул. "Патриарх Евтимий" да имат своята едничка лента, да имат своя обособен коридор. Така че онези поне 5200 велосипедиста, които само преди седмица внесоха подписка, и се помолиха - "хора направете нещо за този велосипеден транспорт, свържете ги тези велоалеи, направете ги безопасни", тези 2500 човека. Това, че малките деца не могат да минават по велоалеи, защото липсват, това, че родителите ги е страх да ги пускат децата си с велосипеди, пак ли няма значение. Единственото, което има значение е, че една група хора от миналото, искат да си отмъстят на София и не си мръднаха пръста", добави Борис Бонев.

"Абсолютна лъжа е, че сме излъгали, когато твърдяхме, че има заповед само за СМР-та. Към онзи момент заповед за нещо различно от СМР-та нямаше. Категорично не е вярно, че велоалеята и бус лентата са от някакви стари документи и те не са легални. Те са потвърждавани от всички критерии на Столична община. И всички тези критерии сме ги работили заедно в СОС", добави той.

"Две са заповедите, една за СМР, другата е вече за новата реорганизация за движение от миналия петък. Нямаме една заповед. Има нужда да се свържат велоалеите, има нужда от по-бърз градски транспорт. Аз съм зам.-кмет на транспорта и аз трябва да се погрижа за абсолютно всички участници в движението. И аз искам да го правя. Аз искам да си изпълнявам предизборната кампания - там е записано, че велоалеи и бус ленти по "Патриарх Евтимий" трябва да бъде изпълнено в първата година. И аз искам да го изпълня. Не искам да крия нищо, всичко е ясно и изложено. Искам обаче този проект за "Патриарх Евтимий" да бъде изпълнен в рамките на първата година. Това е и моята задача", каза Илиян Павлов, заместник-кмет в направление "Транспорт и градска мобилност" към Столична община.

Припомняме, че общински съветници от ГЕРБ, БСП, "Синя София“, ИТН, както и независими такива, поискаха от кметът Васил Терзиев да стопира ремонтните дейности по бул. "Патриарх Евтимий“ и "Фритьоф Нансен“.



Още по темата: общо новини по темата: 424
15.05.2024 »
14.05.2024 »
14.05.2024 »
14.05.2024 »
14.05.2024 »
13.05.2024 »
предишна страница [ 1/71 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Академичната общност излиза на протест
Мигрантски натиск към България
Столичен общински съвет 2024-2028г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Hills of Rock 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията