ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Борис Бонев за случилото се в СОС: Има нещо положително
Автор: Цвети Христова 14:20 / 20.11.2023Коментари (0)661
© Sofia24.bg
За съжаление днес също не беше избран председател на Столичния общински съвет, но има нещо положително и то е, че този път от страна на абсолютно всички групи, представени от Общинския съвет, се изяви желание да се проведат разговори. Това каза пред журналисти Борис Бонев, който отново не успя да спечели председателското място, предава репортер на Sofia24.bg.

“Знаете, кметът – Васил Терзиев покани всички още миналата седмица на подобен тип разговори, но за съжаление не всички се отзоваха. Очакваме заявеното днес желание за разплитане възела с Общинския съвет да бъде реализирано чрез осъществяването на подобен тип разговори, след което ще видим как ще се развие ситуацията. Това, което е важно да се каже е, че на тези разговори стана ясно, че всъщност с всички политически сили има огромно припокриване на ниво политики. Някой би казал, че в една демократична цивилизована държава това е необходимото и достатъчно условие, за да се постигне управляващо мнозинтво. Явно обаче, че за да има синхрон за политики, да има ясни приоритети, които всички да споделят не е достатъчно.

В рамките на следващите дни до провеждането на заседанието следващият четвъртък ще се опитаме да установим какви са реалните искания на останалите политически сили така, че общинският съвет да започне да работи. Хубаво е също така и се надявам, че това ще бъде една от причините за взимане на решение следващият четвъртък – видяхме от колегите от ГЕРБ, от БСП, че има интерес вече Общинският съвет да работи по същество, тъй като много активно се изискваше днес да бъде направено обсъждане и на план-сметката за почистването, повдигна се темата и за бюджета – това означава, че с всички колеги имаме желанието да работим по същество. За да се случи това обаче трябва да бъде избран председател на СОС и да се формират комисиите", обясни Бонев.

Той призова на разум: "Ние като най-голяма група в Общинския съвет полагаме всички необходими усилия в един демократичен процес. Ние сме подготвили вече доста доклади, които чакат първото редовно заседание, когато има вече избран председател и работата да продължи. Разговорите ще бъдат в посока конкретни политики и предложения за вкючване в бюджета, темата за председателското място в СОС, както и за разпределението на комисииите. В днешния ден ще изготвим покана от името на нашата група към всички останали, които в максимално кратки срокове ще изпратим. Преговори за коалиция с ГЕРБ няма да водим, категоричен бе Бонев и подчерта, че ще се обсъждат конкретни политики, като подчерта, че се надява този път те да се отзоват на поканата", коментира още Бонев.

Ето как Борис Бонев отговори на въпроса на Sofia24.bg дали има индикации, че именно неговата фигура е пречка да бъде избран председател на СОС. Усеща ли той подобно нещо: "Преди малко тук господин Таков го спомена, мисля, че господин Вили Лилков в интервю от днешния ден също спомена, че моята личност не е пречката за избор на председател. В интерес на истината до този момент ние не сме чули някакви аргументи по същество защо моята личност да е неподходяща за председателското място, но отново това е решение на нашата група, то е взето с пълно мнозинство и както се вижда се подкрепя на всяко едно гласуване. Отново повтарям как ще се развият нещата занапред зависи от начина по който ще протекат разговорите с политическите сили, които са отзоват на нашата покана".



Още по темата: общо новини по темата: 845
08.05.2024 »
26.04.2024 »
05.04.2024 »
29.03.2024 »
21.03.2024 »
06.02.2024 »
предишна страница [ 1/141 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията