ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Фандъкова: Изградихме осветление във всички големи паркове и градини на София
Автор: Екип Sofia24.bg 11:27 / 06.12.2022Коментари (0)307
© Столична община
През последните години сме изградили осветление в 32 парка и градини на територията на цялата Столична община. Това е ново осветление в големите паркове и основни градини. За мен осветлението е сигурност и уют, защото дава възможност на хората да се разхождат в парковете и в по-тъмната част на деня. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекцията си в парк "Св. Св. Петър и Павел“, където се изгражда ново осветление. 

"Когато започнах работа в Столична община като кмет почти нямаше осветление в парковете. Вече имаме изградено или обновено в основните паркове и градски градини на София. Инвестицията в осветление е много важна", добави още тя.

В парк "Св. Св. Петър и Павел“, който е с площ около 50 дка, е изградено осветление по всички алеи. Проектът се изпълнява от районния кмет Иван Чакъров с финансиране от Столична община. Преди е имало стари около 40 осветителни стълба, а сега е изградено изцяло ново енергоспестяващо осветление със 100 стълба. По предварителни разчети между 40 – 60% ще бъде икономията на енергия, въпреки че около два пъти е увеличен броят на осветителните стълбове, което е изключително важно във време на енергийна криза.

Общо 450 хил. лв е инвестицията в проекта за парк "Св. Св. Петър и Павел“ в район "Красната поляна“. Предстои демонтаж на старите стълбове и възстановяване на тревната настилка. В момента се извършват изпитания на новите осветителни тела. Направени са и изводи за изграждане на видеонаблюдение.

Кметът на София провери и обновената градинка с новоизградена детска площадка и алеи на бул. “Константин Величков“, която е направена по инициатива на кмета на район "Красна поляна“ Иван Чакъров. Ремонтирани са алеите, поставени са нови пейки, кошчета, кашпа и перголи. Детската площадка е с ограда, в нея са разположени люлки и комбинирано съоръжение за игра.

Йорданка Фандъкова съобщи, че има осигурено финансиране за обновяване на градинката пред хотел "Рила“, където по възлагане на Столична община кметът на "Средец“ Трайчо Трайков извършва изпълнението на дейностите. Започна подновяването на алейната мрежа на централната градина и се предвижда да бъде реновирано това централно градско пространство.

На проверката присъства и районният кмет Иван Чакъров, председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, общинският съветник от ГЕРБ – СДС Ботьо Ботев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията