ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Фандъкова: София е достойна столица на спорта!
Автор: Екип Sofia24.bg 15:21 / 12.11.2021Коментари (0)385
© Столична община
На 12 ноември в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова се състоя среща за награждаване на столичния район "Надежда“ за най-активен район в рамките на двуседмичното пешеходно предизвикателство, организирано от "Нестле за Живей Активно!“. Нели Ангелова, директор комуникации на "Нестле –югоизточен пазар“, представляваща "Нестле България“, официално връчи наградата от 5000 лв. на кмета на район "Надежда“ инж. Димитър Димов.

Наградата ще бъде инвестирана в реновирането на спортна площадка в Северен парк.

По време на инициативата “Нестле за Живей Активно!" всички 24 района на Столична община взеха участие в надпреварата за най-активен квартал. Всеки жител въвеждаше своите крачки през специално разработената дигитална карта на лидерите на ГИС системите у нас "ЕСРИ България“. Победителят от пешеходното състезание район "Надежда“ е с регистрирани близо 3 милиона крачки, което се равнява на над 2200 изминати километра.

В рамките на срещата "Нестле България“ връчи специално удостоверение на кмета Йорданка Фандъкова като знак на благодарност за устойчивото партньорство и цялостен принос на Столична община към най-голямата инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене в страната "Нестле за Живей Активно!“. От създаването на инициативата през 2005 г. Столична община е ключов партньор и съвместно с "Нестле България“ работят за изграждане на здравословен начин на живот.

Кметът Йорданка Фандъкова заяви, че: “София със своите шампиони и граждани е достойна столица на спорта и получи признание да носи титлата "Световна столица на спорта“. Това се дължи на активната ни работа и увличането на хиляди хора към занимания със спорт. Столичната община подпомага развитието на детско-юношеските школи с Програма за финансиране на клубовете, по която тази година са подкрепени общо 140 спортни клуба. Развиваме и спорта в кварталите и детските градини и училищата. През последните години в София са изградени над 80 площадки за занимания по стрит фитнес. Тази година ще бъдат изградени в районите "Връбница", "Красна поляна", "Люлин", "Младост", "Подуяне".

София разви и богата спортна програма през цялата година. Предстои провеждането на няколко спортни събития. На 19 – 21 ноември турнир фехтовка "Сабята на Етрополски“ за юноши и кадети, на 28 – 29 ноември ще се проведеоткрит международен турнир по куадратлон за Купа "София“, на 10 декември е инициативата "Да подкрепим колективните спортове" с участие на ученици от столичните училища и деца в риск.

Продължава и обновяването на туристическата инфраструктура на Витоша, където са реновирани няколко екопътеки по Споразумение между Столична община ПП "Витоша“ и "София – евростолица на спорта".

Инж. Димитър Димов, кмет на район "Надежда", благодари на всички жители на район "Надежда“, които участваха в предизвикателството на "Нестле за Живей Активно!“ и подпомогнаха реновирането на стрийт фитнес площадката в Северен парк. "Особено радостен съм от активността на младите хора – вярвам, че заедно с тях ще постигнем видима промяна в нагласите на обществото към физическата активност и спорта. Сериозен принос за първото място имат младите спортисти на ОСК "Локомотив“, водени от олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева. С личен пример и участие в подобни инициативи ще създадем нов модел на взаимодействие между граждани, институции и бизнеса" – заяви също инж.Димов.

"Нестле за Живей Активно!" продължава да работи в посока изграждане на полезни навици за активен начин на живот. За поредна година инициативата вдъхнови хиляди хора от цялата страна да направят стъпка към своето по-здраво бъдеще, благодарение на което в рамките на инициативата бяха изминати над 46 милиона крачки. "Благодарни сме на всички, които за поредна година се включиха в инициативата "Нестле за Живей Активно!", защото въпреки трудностите и спазването на социална дистанция, за пореден път успяхме да докажем, че всеки един от нас може да бъде активен, избирайки ходенето пеша. Поздравяваме жителите на район "Надежда“, които с изминаването на 3 милиона крачки допринесоха за спестяването на над 31 тона вредни въглеродни емисии“ – сподели по време на срещата Нели Ангелова, директор комуникации "Нестле – Югоизточен пазар".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията