ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Фандъкова инспектира строежа на новия корпус на 28 СУ "Алеко Константинов"
Автор: Екип Sofia24.bg 17:07 / 21.06.2022Коментари (0)640
Започнаха довършителните дейности по новия триетажен учебен корпус на 28 СУ "Алеко Константинов“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. В момента се изпълняват дейности по фасадното оформление и интериора. 

"Със завършване на строителството училището ще премине на едносменен режим на работа. При обновяване на двора ще има игрища за минифутбол комбинирано с игрище за волейбол, бадминтон, баскетбол, спортна площадка с гимнастически уреди. В съществуващата сграда на училището ще се изпълнят мерки за енергийна ефективност, обновяване на електрическата и ВиК инсталацията, за които се извършва процедура за избор на изпълнител", написа Фандъкова в личния си профил във Фейсбук.

В новия триетажен корпус към сградата на училището са предвидени 9 класни стаи, многофункционална зала за събития и административни стаи. Разширението на училището започна по програма на кмета на София Йорданка Фандъкова, която днес провери работата по училищната сграда заедно със заместник-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов и кмета на район "Красна поляна" Иван Чакъров. Присъства и директорът на училището Станимира Стоева.

"Новият триетажен корпус е изграден на мястото на стара едноетажна сграда с етернитови панели. С проекта за разширение на училището и предстоящото обновяване на съществуващата сграда постигаме пълно модернизиране на 28 СУ", каза кметът Йорданка Фандъкова.

"В момента се изпълняват дейности по фасадно оформление на сградата, както и довършване на интериора. Направен е комплексен проект за изпълнение на интериора и обзавеждането, за което в момента се прави процедура", съобщиха от училището. Сградата е решена с просторно атриумно пространство, в което акцент са новите осветителни тела, съчетани с фасадното остъкляване. Осигурени са системи за сигурност, за пожароизвестяване, видеонаблюдение, озвучаване. Поставено е ЛЕД осветление.

В класните стаи са предвидени интерактивни дъски, а в актовата зала ще има видео стена. На част от интериорните стени ще бъдат нарисувани графити, свързани тематично с патрона на училището – Алеко Константинов. Предвидено е обновяване и на двора, където ще има игрища за минифутбол комбинирано с игрище за волейбол, бадминтон, баскетбол, спортна площадка с гимнастически уреди. Ще се извърши и озеленяване на зелените площи.

Предстои изпълнение на дейностите, предвидени за прилежащото към училището дворно пространство и изграждане на топлопроводно отклонение. Предвидено е за съществуващата сграда на 28 училище да бъдат изпълнени мерки за енергийна ефективност, обновяване на ел. и ВиК инсталациите, както и изграждане на нова ограда на училищния двор. Към момента се извършва процедура за избор на изпълнител.

"С приключване на строително-монтажните дейности училището ще премине на едносменен режим на работа", заявиха от училищното ръководство.

Съществуващата сграда на 28 училище е включена в проект "Изграждане, основен ремонт/реконструкция на 3 училища на територията на Столична община" по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Изпълнение на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014 – 2020 – София", "ОП "Региони в растеж" 2014 – 2020 година.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията