ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
ГЕРБ: Парад на наглостта в СОС, очакваме оставки, очакваме незабавна и категорична позиция на кмета Терзиев
Автор: Цвети Христова 14:46 / 25.04.2024Коментари (0)983
©
Втори брифинг за деня свикаха общинските съветници от ГЕРБ в СОС, предава репортер на Sofia24.bg

"Налага се да направим втория брифинг за деня, за да коментираме парада на наглостта, който видяхме днес в Столичния общински съвет. На първо място заместник-кметът по финанси не отрече, че е сключен договор със съпругата на Андрей Цеков, който е от ръководството на "Продължаваме промяната" и доскорошен министър. Не чухме и дума по каква процедура и по какъв ред. Остана без отговор и най-важния въпрос - Защо точно съпругата на бившия министър от партията на "Продължаваме промяната". Отговор и до момента няма", заяви зам.-председателят на СОС Георги Георгиев, предава репортер на Sofia24.bg.

Ето какво още каза Георги Георгиев: По-важното е, че няма реакция от кмета на София на искането ни за незабавни оставки. Проблемът е още по-голям, тъй като днес тук има наглостта да се яви директорът на гробищни паркове, който на зададени от мен въпроси, не отрече за сключването на договори с фирма на служител на гробищни паркове. Напротив, похвали се, че той го е привлякъл. Въпросът, който остава сега е - съгласни ли са софиянци, техните пари да се харчат на фирми, които са част от управлението?

По-лошата новина за всички ни е, че няма никаква реакция от страна на господин Терзиев и за второто изключително притеснително нарушение. Служител на гробищата, на ръководна позиция по времето, в което вече е назначен, дали случайно или по друг начин, цялата му рода да получава обществени поръчки от Общината. Отново припомням - баща му, брат му и сина му, е недопустимо. Директорът на гробищата каза нещо от рода на, че не ги познавал. Това не е сериозно отношение, защото говорим за обществен ресурс и неговото пилеене няма как да бъде неглижирано. Очакваме оставки, очакваме незабавна, ясна и категорична позиция на кмета. Нормално ли е неговата партия, съпруги, братя сестри и прочие да получават обществени поръчки - формално да го показват и да няма никакви последици.

Антон Хекимян също участва в брифинга, като той направи един паралел между случващото се в СОС и в Народното събрание.  

"Наглостта на тези хора е на път днес да прелее чашата на нашето търпение. И правя мост между случващото се днес в СОС и това, което става в НС. Беше поискана и се гласува оставката на един изключително качествен човек като Росен Желязков и се показа по какъв начин стават сглобките. Това са истинските сглобки и това са безпринципните коалиции, нещо за което ни е ви предупредихме още в началото на този СОС, когато "Продължаваме промяната" - "Демократична България" - "Спаси София" гласуваха заедно с "Възраждане". Ето това от Столичния общински съвет се пренесе и на национално ниво. И когато говорим за принципи и за морал, мисля, че тези две думи трябва да излязат от речника особено на "Продължаваме промяната" и на всички техни партньори", каза Антон Хекимян.

Антон Хекимян продължи да атакува ПП.

"Дойдоха на власт, заеха позиции, и уредиха със службица своите близки - било то държавна или общинска. Виждаме нагло и безпардонно поведение. Едното за което ще говоря е поведението на зам.-кмета Иван Василев с директна обида към наш общински съветник, а именно към Лорита Радева. Защото тя изрази принципна позиция по темата. Смятаме поведението на Василев за недопустимо. Били сме свидетели на негово безпардонно поведение и в предишни сесии., както и на други срещи, които сме имали с него. Другата тема свързана с липсата на морал е Благовест Георгиев. Сега видите ли излиза, че от ПП-ДБ-СС не могат да се свържат с Благовест Георгиев, за да му кажат, че трябва да си подаде оставката. Те не могат насила да го накарат да сиэ подаде оставката, но могат да вземат ясна и категорична политическа позиция с действие, а не само с публикации във Фейсбук. Работата я свърши групата на ГЕРБ-СДС, като написахме доклад, поканихме и други общински съветници да се включат в него. В доклада поискахме неговото изключване от Комисията по транспорт и безопасност на пътя, нещо, което трябваше да направи председателят на СОС още в първия работен ден. Това не сес лучи нито в първия работен ден, нито във втория. Тяхната реакция дойде на нашата реакция, преди всичко като граждани", добави Хекимян.

Георги Георгиев добави, че от ПП са спасили Благовест Георгиев.

"Избраха го в Комисията за връзка с гражданите. Човекът за който се твърди, че е избягал от местопроизшествието. Това е нелепо", каза Георгиев. 

Лорита Радева се включи в брифинга с думите: "За мен е шокиращо отношението на администрацията, в конкретния случай на господин Василев към общинските съветници и към Общинския съвет. Вероятно всички, които са проследили СОС чуха ироничните подмятания по отношение на идеята - общински съветници да са част от комиси, в които се разпределят финансови средства. Това е един стил, койтоэ ние винаги сме имали в управлението на града. Участие, което госпожа Фандъкова изискваше. И то присъствие на общински съветници от различни политически сили - на квотен принцип, за да се гарантира максимална прозрачност. Затова намирам за крайнонеуместен коментара на господин Василев персонално към мен, но и към общинските съветници като институция. Това е недопустимо. И аз смятам, че на този опит така да се управлява града е наложително да се сложи край".

В заключение, Антон Хекимян поиска зам.-кмета Иван Василев да поднесе публично извинение към общинския съветник от ГЕРБ - Радева. От ГЕРБ обещаха, че ще проверят информацията, че общински съветник живее на семейни начала с шеф на общинско предприятие.


Още по темата: общо новини по темата: 407
03.05.2024 »
02.05.2024 »
02.05.2024 »
02.05.2024 »
02.05.2024 »
01.05.2024 »
предишна страница [ 1/68 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Гергьовден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Европейски избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията