ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Габриела Пеева, обвинена за убийството на мъжа си: Не съм извършила нищо и съм обвинена в нещо, което не съм сторила. Излязох, за да си гледам децата
Автор: Екип Sofia24.bg 20:31 / 30.04.2024Коментари (0)971
© NOVA
След три месеца зад решетките Софийският апелативен съд пусна под домашен арест Габриела Пеева, обвинена за смъртта на съпруга си Пейо Пеев. Заедно с майка ѝ Красимира Трифонова те бяха задържани през януари, след като тялото на мъжа беше открито на Витоша.

За да я пусне под домашен арест, съдът прецени, че на свобода Пеева няма опасност да се укрие или да извърши престъпление. Магистратите отчетоха и факта, че тя е майка на две невръстни деца. Най-тежко решението приеха близките на убития Пейо Пеев, които се надяват прокуратурата да внесе делото и то да се разгледа в съда по същество.

За първи път пред медиите говори и самата Пеева. Тя каза, че е невинна, но отказа да коментира подробности около убийството. Обвиняемата ще търпи домашен арест с електронна гривна в апартамент в столичния квартал "Изток".

Пеева влезе в съдебната зала под конвой и безмълвна. И излезе с мярка за неотклонение "домашен арест". Срещу решението на съда остро реагира бащата на убития Пейо.

"Тази майка не е мислила за децата си, когато е слязла да убива. Тя е прикривала. Цяла нощ е ровила в телефона на моя син. Моя син го няма. Тя се бори за деца, които е неглижирала", подчерта Орлин Пеев.

Сега родителите на Пейо се грижат за двете деца на обвинената. Пейо и Габриела имат 6-годишно дете и въпреки че сключили брак, преди убийството му живеели разделени. Междувременно Габриела родила и второ дете, но за бащинството му се бори бившият депутат от "Продължаваме Промяната" Велико Минков. Днес адвокатите на Габриела определиха решението на съда като справедливо.

"Габриела Славова не е убийца. Тя е майка на две невръстни деца. Тя е получила мозъчен инфаркт, едно много коварно заболяване, което оставя рецидиви", каза пред NOVA адвокатът на обвиняемата Димитър Вълков.

В късния следобед служители на "Съдебна охрана" конвоираха Габриела до адреса ѝ в столичния квартал "Изток", където ще бъде под домашен арест. Преди властите да ѝ сложат гривна за проследяване, тя каза, че иска да гледа децата си и отказа да коментира убийство.

"Аз съм невинна. Не съм извършила нищо и съм обвинена в нещо, което не съм сторила. Излязох, за да си гледам децата. Благодаря на правосъдието! В България има правосъдие. Благодаря на българския съд! Важното в момента е децата ми, както бяха отвлечени, така да бъдат върнати при мен", обясни Пеева.

Габриела и майка ѝ Красимира Трифонова, която е бивш служител на МВнР, са обвинени, че са удушили младия мъж. Предполага се, че мотивът за престъплението е свързан с родителски права.


Още по темата: общо новини по темата: 65
13.05.2024 »
13.05.2024 »
13.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
03.05.2024 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
49-ото Народно събрание
Матури 2024 г.
Бюджет 2024
Скандал за реорганизацията на движението в центъра на София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията