ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Грети Стефанова за ГЕРБ: Не могат да преглътнат, че София има друг кмет
Автор: Екип Sofia24.bg 23:06 / 20.02.2024Коментари (2)949
©
Общинският съветник от ПП-ДБ-СС в София Грети Стефанова очаква започване на работа в СОС и показване на съзнание и отговорност от всеки общински съветник. По думите ѝ няма място за искане и неискане при комисиите.

"Не могат да преглътнат, че София има друг кмет. Софиянци не ги интересува ние за какво спорим, те искат да започнем работа. Три месеца водим преговори, на които колегите от ГЕРБ не идват и не участват в гласуванията. Навеждаше на мисълта, че целят нещо. След последното гласуване разбрахме целта на изчакването - искат да си върнат властта в София. Опитват да изпързалят софиянци. Сглобка със завършек червена сватба. В четвъртък ще се докаже със сигурност", коментира тя пред "Bulgaria ON AIR".

Грети Стефанова предполага, че с председателските места, до които от ГЕРБ са стигнали, ще запазят някои позиции, които "са загубили със загубата на кметския стол".

"Възраждане" и "Има такъв народ" с какво ги привлякоха? Взеха комисиите. Добре. Нека да работим. Ние не искаме всички комисии, но някакво пропорционално разпределение на гласовете, които имаме. Не искаме конкретни комисии. Председателите на комисиите не са политика, това са икономически зависимости", каза още Стефанова в "Денят ON AIR".

"Г-н Контрера стана говорител на ГЕРБ. Досега винаги двама-трима им осигуряваха подкрепа на ГЕРБ. Но 2023 г. те отказаха подкрепа и бюджетът не беше приет. В момента работим с предишния бюджет от 2022 г. Нямат очите да говорят за бюджет", изтъкна общинският съветник от ПП-ДБ-СС.

Стефанова не очаква касиране на местните избори в София и не допуска ръчно броене на гласовете. Според нея са отнети в пъти повече гласове на кмета Васил Терзиев.

"Моята партия "Демократи за силна България" поставихме два билборда на Навални срещу руското посолство в София", посочи още Грети Стефанова и добави, че е "за" смяна на името на ул. "Граф Игнатиев" в столицата.


Още по темата: общо новини по темата: 439
19.05.2024 »
19.05.2024 »
19.05.2024 »
19.05.2024 »
18.05.2024 »
18.05.2024 »
предишна страница [ 1/74 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И още нещо ще добавя - хубаво е г-жа Стефанова, когато говори за червена сватба, да си спомни потеклото и началото на бизнеса на техния кмет Терзиев. Тези акции при руското посолство са натягане пред американското, не толкова борба за демокрация и равни права - личи си и по законопроекта им за жестока медийна цензура, каквато и сега има в трите национални телевизии и в част от информационните сайтове. В СОС настроиха всички срещу себе си, същото се случва и в Парламента. Решения и изказвания могат да се правят всякакви, но отговорността е неизбежна.
0
 
 
Г-жа Стефанова лъже, при това най-нагло. Бюджетът за 2023 г. бе приет с подкрепата на ВМРО и един глас от ДБ (и се прие с огромно закъснение, защото на национални ниво, заради интриги, дълго време също нямахме бюджет; само местната управа по места си знае как се е оправяла при тези условия). Само че не е ясно дали и какъв бюджет ще се приеме за 2024 г. В главите на тези хорица - ПП-ДБ-СС - са само постове и службички, нежели общественото благо. Личи си и на ниво национална сглобка. Апропо, ще припомня на същата г-жа Стефанова, че именно нейните хора бяха на крачка от червена сватба, но замисълът пропадна след самодейната акция на ПСА. Все повече се убеждавам, че за голяма част от тези индивиди мястото им не е във властта, а по-скоро да потърсят специализирана помощ, защото упорито тикат и София, и страната към пропастта. Откакто ГЕРБ ги няма, почти нищо не става както на национално ниво, така и в столицата. Само приказки, обяснения, внушения, но реални резултати няма. Доколкото нещо се случва, това са предимно започнати от ГЕРБ проекти. Терзиев дори се провали при зимното почистване и дори говореше за саботаж, има си хас. Все пак ми прави впечатление, че някои от районните им кметове демонстрират активност, а най-голямото им постижение за последните месеци бе пешеходната част на около храм-паметник "Св. Александър Невски". Толкоз.
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията