ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Хекимян за кризата в СОС: ПП-ДБ-СС все още са се запънали като магаре на лед - нищо, че в София е топла зима
Автор: Цвети Христова 12:36 / 28.12.2023Коментари (0)504
©
Приключи срещата в СОС между представителите на политически партии, предаде репортер на Sofia24.bg. След днешната среща партиите отново не се разбраха за председател на местния парламент.

Присъствахме на тази среща, инициирана от Контрера и Лилков, за да разберем какво е новото, което искаме ние като функция от ГЕРБ-СДС да чеум и какви предложения имат от "Продължаваме промяната". Това, което разбрахме е, че ПП-ДБ-"Спаси София" предлагат още от същото. Те не са подготвени с никакъв вариант освен някакво предложение за временен председател, което повярвайте, наистина изглежда несериозно, вече го коментирахме веднъж. Но ако е лошо за СОС да не работи за града и за Общината, по-лошо нещо от временен представляващ гражданите няма, защото това означава още по-лошо управление. Това заяви Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС, след като приключи срещата в СОС.

"Това означава плаващи мнозинства и означава икономически мнозинства. И кое е по-лошо - неработещ СОС или икономическите мнозинства. Мисля, че дори не може да се говори за по-малкото зло в този случай. За ротация въобще не стана дума. На тази среща аз и колегата Георги Георгиев видяхме, мълчаливото признание на ПП-ДБ-СС, отказват да делигират процеса. Те признават, че не могат да проведат разговори, признават, че не могат да направят конструктивни разговори за мнозинство. И се опитват да се скрият зад някакви допълните разговори, преговори или срещи. 

Но те всъщност казват: "ние не можем да намерим мнозинство в София", не можем да намерим подкрепа за председател. Това означава, че те самите трябва да действат малко по-разумно и да се откажат публично от този процес. ПП-ДБ-СС все още са се запънали като магаре на лед нищо, че в София е топла зима и не искат да дадат властта. Те смятат, че са победили и че ние сме длъжни да им гласуваме председател и пи никакъв начин не могат да дадат решението. Дори - кой ще е този временен председател", добави Хекимян.

"ПП-ДБ-СС казаха днес тук, че нямат ново решение за София. Пет пъти гласувахме тяхното решение и пет пъти те не намериха подкрепа от нито една от останалите политически сили. Ние от ГЕРБ за тях сме лошите, с нас не искат да си говорят - това е ясно. На второ място, новината за нас е следната, а именно, че колегата, представляващ ПП заяви, че Борис Бонев, който казва, че не иска да прави мнозинство с ГЕРБ е негова позиция, а не на коалицията им. А на нашия въпрос - каква е позицията на тяхната коалиция, отговорът е - все още няма такова решение. Така че, как ние с тази триглава ламя отсреща, която представлява тяхната коалиция, как да разговаряме, като едната глава казва едно в понеделник, а другата друго", каза бившият председател на СОС Георги Георгиев.

"Ясно базирано на ценности мнозинство. Не с плаващи мнозинства, защото на едно заседание се вземат 100 решения. 100 плаващи мнозинства са непостижими и всички го знаят. Тоест изборът на председател няма да отпуши работата, ако няма ясно мнозинство. С ясно базирано на ценности мнозинство ще се отпуши работата на СОС. колегите трябва да се определят -леви ли са или са десни. Знаеме за червената сватба, която беше осуетена в резултат на нарязването на Паметника с флекс. Никой от тях не отрече това, т.е. до миналата седмица са били леви. Ако продължават да са леви, ние няма как да подкрепим ляво управление в София.  Ако са десни, трябва да го заявят и трябва да кажат - Борис Бонев ли да слушаме, който на всяка цена отказва подкрепа и не иска мнозинство с ГЕРБ или другите, които с половин уста, казват, че нямат решение", добави Георгиев.

"В момента най-вресливата част от тази тройна коалиция, която е първата сила в съвета е господин Бонев, има много ясни сигнали. Не забравяйте, че преди 10 дни той поиска подкрепа от БСП. Той каза в национален ефир, че вече нямало паметник и няма проблем. Това да ви напомня на нещо друго? Това са изключително притеснителни процеси, ценностите имат значение в политиката. Решаваме плащането на един политически дълг. И аз ви моля, като представители на медиите да изискате коалиционното споразумение от нашите колеги от ПП-ДБ-СС, за да се види там публично, ясно и прозрачно на кого какво е обещавано, колко голяма неустойка държи Терзиев на Бонев, ако не го изберат за председател на СОС. Всичко останало са спекулации", каза още Георги Георгиев

"Име не чухме дори за временен председател. Грети Стефанова не беше обсъдена с никого. Накрая може да разиграят и томбола. Конкретни имена не обсъдихме. Отново дойдоха неподготвени", каза Хекимян.


Още по темата: общо новини по темата: 439
19.05.2024 »
19.05.2024 »
19.05.2024 »
19.05.2024 »
18.05.2024 »
18.05.2024 »
предишна страница [ 1/74 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията