ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Кметът на "Люлин" се отчете пред гражданите
Автор: Цвети Христова 15:23 / 16.02.2024Коментари (0)928
© Facebook
Кметът на столичния район "Люлин" Георги Тодоров представи обобщен отчет с основни акценти от работата му през изминалия месец януари. Sofia24.bg публикува текста, качен в личния му профил във Facebook:

Служители на районната администрация стикираха 166 и осигуриха репатрирането на 55 излезли от употреба МПС-та съгласно нарочни заповеди, издадени по-рано от мен. Една от първите задачи, по които започнах да работя прироритетно, беше оптимизация на този процес, за да бъдат осигурени допълнителни места за паркиране в района. Резултатите от положения труд не закъсняха и очаквам през следващите месеци прогресът по разрешаване на този проблем да продължи още по-решително.

Установих силна амортизация на някои контейнери за битов отпадък на територията на район "Люлин", които затрудняваха ефективното сметоизвозване. В рамките на изминалия месец ангажираното дружество за района ни "Зауба" ЕАД осигури подмяната на 50 стари контейнери с чисто нови.

Заедно с главният архитект на района оказахме нужното съдействие, за да бъдат завършени и окомплектовани в срок преписките за изграждане и реновация на спортни съоръжения и площадки в 4 училища по програма на МОН - 97 СУ, 33 СУ, 56 СУ и 79 СУ. Радвам се, че с общи усилия работим за по-добра образователна среда за нашите деца и постигане на все по-високи резултати в тази област.

Започна изграждането и поставянето на 10 нови спирконавеса, където до сега не е имало такива. Отделям особено внимание в случая и на кв. "Филиповци", за да бъде осигурено нужното удобство и за гражданите там при ползването на масовия градски транспорт.

Присъствах на няколко срещи с г-н Терзиев и ресорните зам.-кметове относно изготвянето на капиталовата програма и проектобюджета на СО и район "Люлин" за 2024  г. Представих конкретни предложения, както за проектиране и строителство, така и за отчуждаване на терени. Разчитам на отговорно поведение от страна на всички общински съветници, така че в капиталовата програма на Столична община да залегнат проекти, чрез които да започне разрешаването на дългогодишни проблеми за нашия район.

Започнах провеждането на ежеседмични оперативки с началниците на отдели в районната администрация, на които обсъждаме конкретни проблеми в административната дейност и обслужване на гражданите, както и подготовката на проектната дейност за района. С целеви средства от Министерство на отбраната започна и приключи в рамките на три седмици ремонтът и обновяването на бомбоубежището, което се намира под 86 ДГ "Асен Босев" в 10-ти микрорайон. Беше осъществен задълбочен инвеститорски контрол от страна на районната администрация, който гарантира както качественото, така и навременното приключване на проекта.

Бяха отстранени проблемите (подмяна на осветителни тела или стълбове) на уличното осветление по подадени над 20 сигнала. Продължава обработването на сигнали за липсващо улично осветление. С колегите в районната администрация работим върху проекти за изграждане на ново осветление, където към момента няма такова, за да бъде осигурена по-сигурна и спокойна среда за гражданите.

В СО беше създадена работна група по проблемите на настаняването в общински жилища, която оглавих като кмет на район "Люлин", където има най-голям брой общински жилища и техните проблеми са най-осезаеми за гражданите. Изготвих доклад с проблемите, с които се запознах през изминалите месеци, както и с предложения за решения за тяхното преодоляване. 

Предстои изготвянето на обобщен доклад за всички райони в София и предприемане на конкретен план за действие във връзка с обновяването на сградния фонд и определянето на критерии, които приоритетно да осигурят ползването на жилищата от наистина нуждаещи се граждани.

Към края на месец януари приключи разчистването на всички клони и кастренето на дървета, които бяха увредени вследствие на силната зимна буря в края на месец ноември. Благодарение на максималната мобилизация и организация, която направих в районната администрация, както и на отговорното поведение и съдействие от страна на ангажираното дружество за нашия район, успяхме да бъдат отстранени толкова сигнали, колкото обичайно има за над година за целия район "Люлин". Само през м. януари са обработени короните на 246 дървета с помощта на вишка, като са раздробени и извозени общо 210 тона за целия период на почистване след бурята.

Организирах открита среща с множество предприемачи и собственици на бизнеси в район "Люлин", на която представих приоритетите ми за управление на района. Обсъдихме конструктивни идеи за реализация, чрез които ще бъде подобрена средата за гражданите, което от своя страна ще благоприятства и развитието на бизнеса в района. Вярвам, че заедно и с подкрепата на местния бизнес бих могъл да допринеса за прозрачността при вземането на решения, които биха имали по-висока добавена стойност. 

Всички на срещата се обединихме около една голяма кауза за нашия район, а именно изграждането на храм "Св. патр. Евтимий Търновски". Уверен съм, че с финансовата подкрепа на редица предприемачи и нужното съдействие от страна на районната администрация и Столична община този проект може да бъде завършен в разумен срок.

Срещнах се с ръководството на Мега Мол и проведохме изключително конструктивен диалог в посока на сътрудничеството и подпомагане на нашия район. По-конкретно беше изявено желание за обновяване на детската площадка, непосредствено до сградата на мола, за което от районната администрация ще бъде осигурено нужното административно съдействие.

Посетих 37 СУ "Райна Княгиня" и участвах в началото на тържествата по случай 100 годишнината от основаването на училището. Беше емоционален момент да се срещна с хора, които отдавна са преминали своето обучение през училището, но са запазили връзката и отношението си към институцията училище. Радвам се, че съм свидетел на този възрожденски пример за отношение към нашето образование и отговорно поведение към бъдещето на нашите деца. 

С удоволствие ще съдействам за развитието на талантите и заложбите, които децата притежават. Посетих сградата на 27 СУ "Акад. Георги Караславов" и се запознах лично както с материалната база и възможности на училището, така и с професионализма и ентусиазма на директора г-жа Рилка Ангелова и учителите да създадат училищна среда, в която децата да осъществяват своите таланти и потенциал. 

Въпреки трудностите видях огромно желание за развитие на училището, като се ангажирах да оказвам съдействие и да търся решение за ремонт и обновяване на физкултурния салон, актовата зала и училищния двор.

Започна изготвянето на културен и спортен календар за района ни, като в работната група поставяме акцент върху дейности и инициативи, свързани с насърчаване на извънкласни дейности за децата и учениците, както и организиране на събития, които обединяват и приобщават гражданите заедно да изживяват празници и каузи, които биха подобрили облика на квартала ни.

Приех десетки граждани в приемното си време, като организирах и открита приемна в актовата зала на 90 СУ. Запознавам се отблизо с конкретни проблеми и казуси в района и активно съдействам за тяхното разрешаване. Изключително ценно за мене и моя екип е информацията и обратната връзка, която получавам от гражданите с оглед на приоритетите и проектите, които ще определям за осъществяване през текущата година.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в София
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията