ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Контрера: Ще остане ли район "Красно село" заложник на политическия инат?
Автор: Екип Sofia24.bg 12:35 / 24.04.2023Коментари (0)601
© Facebook
Ще остане ли район "Красно село" заложник на политическия инат? Този въпрос зададе общинският съветник Карлос Контрера в личния си профил във Facebook. Той подчертава, че три поредни сесии местният парламент не може да избере кой да заеме временно мястото на районния кмет. Общинската избирателна комисия към Столична община отстрани от поста кмета на район "Красно село" Росина Станиславова. Припомняме, че това сес лучи, след като Върховният административен съд реши, че тя е в конфликт на интереси.

Ето какво написа Контрера в личния си профил в социалната мрежа: Ще остане ли район "Красно село" заложник на политическия инат? Три поредни сесии общинският съветник не може да избере временно изпълняващ длъжността кмет на района. Логиката сочеше, спечелилите изборите от Демократична България да излъчат кмет, но предложението им за общинския съветник Борис Милчев няма как да събере подкрепа, заради противоречивата му биография. 

На моето предложение за кмет да бъде избран общинският съветник Грети Стефанова (бивш зам.-кмет по образованието на района, настоящ общински съветник и председател на групата на Демократична България в СОС) пак се получиха обструкции, че даже и отвод. 

Предложението на БСП също беше отхвърлено, защото очевидно няма как ГЕРБ, ДБ и ВМРО да гласуват за социалист начело на района. Единственото предложение, което събра гласове (30) беше на арх. Румен Русев, който е заместник-председател на СОС и е избран от гражданската квота на партийна листа, т. е. не е партийно обвързана с нито една политическа формация. Той има и предимството, че е бил заместник-кмет и кмет на район "Младост", запознат е с характера и особеностите на административната работа и има достатъчно опит. Затова с колегата общински съветник Борислав Иванов внасяме доклад отново с кандидатурата на арх. Румен Русев с надеждата, че в крайна сметка политическите групи, макар и не с пълно мнозинство, ще подкрепят тази кандидатура. 

Скоро ще започне трети месец, в който район "Красно село" е без кмет, преписките се струпат, гражданите се оплакват от мудна работа или липса на работа на администрацията. Недопустимо е това положение. Също така с проекта за решение възлагаме извършване на финансова проверка на работата на района и изискваме информация за висящите и забавени административни преписки от времето на районния кмет Росина Станиславова".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията