ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Контрера към ГЕРБ и ДБ в СОС: В болест и здраве, в радост и мъка, докато следващата коалиция Ви раздели
Автор: Екип Sofia24.bg 12:43 / 25.05.2023Коментари (0)491
© ВМРО
Ние напълно разбираме колко е трудно до вчера да си оплювал, кълнал, пустосвал тези, с които днес сядате на една маса и трябва да споделяте отговорност, да бъдете с него и в добро, и в зло, в богатство и в бедност, в радост и мъка, докато някое ново мнозинство не Ви раздели.

С тези думи общинският съветник от ВМРО и председател на "Патриоти за София“ Карлос Контрера се обърна към колегите си съветници от ГЕРБ и "Демократична България“ по време на днешната сесия на Столичния общински съвет.

Очакваме от новото мнозинство и неговото коалиционно правителство да предостави на София достатъчно средства за строеж на детски градини, да предостави средства за обществения транспорт на столицата, с които да компенсираме загубите, да започне и завърши проекта за разширение на Околовръстния път от "Бъкстон“ до кръговото на "Люлин“, да започне и завърши Западната тангента, да ремонтира и реконструира Самоковско шосе и пътя София-Самоков, да започне изграждането на АМ "Рила“ и т.н., настоява Карлос Контрера, съобщават от пресцентъра на ВМРО.

Цялото изказване на Контрера:

От името на нашата патриотично-консервативна група в СОС искам да честитя на общинските съветници от ГЕРБ и "Демократична България“ коалиционния сговор и възможността да управлявате заедно в национален мащаб. Казвам сговор не с ирония, разбира се, а с оптимизъм, че общите усилия на тези, които 2020 г. протестираха, и тези, срещу които протестираха, може да бъдат и в помощ на София и софиянци. Ние напълно разбираме колко е трудно до вчера да си оплювал, кълнал, пустосвал тези, с които днес сядате на една маса и трябва да споделяте отговорност, да бъдете с него и в добро, и в зло, в богатство и в бедност, в радост и мъка, докато някое ново мнозинство не Ви раздели.

И все пак съм напълно убеден, че внушителното мнозинство в Народното събрание между ГЕРБ и "Демократична България“ (плюс "Промяната“) ще откликне и на проблемите на столицата. Уверени сме, защото политическите заявки преди изборите, след изборите, по време на преговорите за коалиционно правителство между ГЕРБ и ДБ (плюс "Промяната“) бяха в посока преодоляване на кризите, децентрализация за общините, насърчаване на развитието и иновациите. В тази връзка очакваме от новото мнозинство и неговото коалиционно правителство да предостави на София достатъчно средства за строеж на детски градини, да предостави средства за обществения транспорт на столицата, с които да компенсираме загубите, да започне и завърши проекта за разширение на Околовръстния път от "Бъкстон“ до кръговото на "Люлин“, да започне и завърши Западната тангента, да ремонтира и реконструира Самоковско шосе и пътя София-Самоков, да започне изграждането на АМ "Рила“ и т.н. Това са все въпроси, които вълнуват софиянци и смятам, че в лицето на ГЕРБ и "Демократична България“ (плюс "Промяната“, но минус "Спаси София“) ние като столичани ще получим разбиране и конкретни действия от държавата.

Тук се обръщам и към единственият, но ключов представител на "Спаси София“ в този мандат на СОС – не бързайте да намразвате своите приятели от ДБ и "Промяната“, а работете с тях и ги убеждавайте. Очевидно те са преживели катарзис по отношение на Борисов и ГЕРБ, простили са всички волни и неволни прегрешения на тия, които наричаха "мутри“, "разбойници“ и "крадци“ и са намерили в себе си сили да работят за благото на държавата. Вие също можете да си подадете ръка с ГЕРБ чрез посредничеството на политически по-зрелите ДБ и "Промяната“. Както виждате, не са толкова токсични, щом Христо Иванов, генерал Атанасов, Кирил Петков и Асен Василев могат да колаборират с ГЕРБ и още мърдат.

В заключение – призовавам за разумност и мъдрост. Най-мъдрото нещо беше да се отречете от всичко казано до тук, от всички сюжетни и словесни линии, да се отречете три пъти от Сатаната и да ни поведете към светлото евроатлантическо бъдеще, първият тест, за което ще бъде на тазгодишния гей парад в София, където очаквам силно, мощно, масирано присъствие на управляващата коалиция ГЕРБ-ДБ-ПП.

Разбира се, след всички аргументи и ангажименти ние очакваме да ни спасите и да ни изведете от кризата не за три, а за един месец, защото за такъв дрийм тийм не сме и мечтали. Казваме това, защото при тези високи очаквания толерансът, обичайно даван на всеки нов кабинет, от три месеца, логично трябва да бъде намален – все пак това не е просто А отборът, а е Галактикус.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията