ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Кошмар на живо: Внучката на Виолета Донева се кефила, докато я мушкала с нож
Автор: Екип Sofia24.bg 13:13 / 06.12.2023Коментари (0)708
©
Петима психиатри изготвят експертизата на Ивет Стайкова, която уби актрисата Виолета Донева преди година.

"24 часа - 168 истории" се сдоби с материалите, в които са както оценката на специалистите за девойката, обвинена в бруталното нападение, така и личните й обяснения за странното й поведение. Пред психолозите тя често пъти говори несвързано - веднъж казва, че може да е убила баба си Виолета, друг път пита защо да я убива, след като единствено тя се интересувала от мечтите й.

По време на психиатричен преглед, проведен на 23 декември миналата година, момичето разказва:

"Аз се бия с всеки. Ей така, хубаво ми е. Посягам на надзирателите, защото е забавно. Доставя ми удоволствие да се бия. От тази година започнах да го правя. Има причина за това - искам да живея, а боят ми дава живот. Естествено, и наркотиците ми дават живот. Тук се чувствам потиснато (в ареста на "Г.М. Димитров" - бел.ред.), всъщност нищо не чувствам. В стаята съм с още една жена. Тя е за убийство. Убила е децата си. Сама ми каза. Като ме пита, аз й казвам, че също съм за убийство. Може и да съм я убила (Виолета Донева - бел. ред.), може и да не съм. Аз се разбирах с баба си. Тя проявяваше интерес към моите мечти."

Най-често по време на срещите с експертите Ивет говори за бой и насилие. На 3 януари тази година споделя:

"Добре съм! Добре ми е, само дето искам да се връщам в ГМ-то (арест - бел. ред.), по-яко е. Да се биеш с надзирателите, е най-яко. Не боли, като те бият. Аз не усещам болка. Знам си какво ме очаква - Сливен (има предвид затвора - бел. ред.). Не ми пука за колко време. Дайте да я приключваме тази експертиза по-бързо. На 18 години съм. Ляв, десен (има предвид удар/кроше - бел. ред.). Няма да си наведа главата. Като чукна доживотна, какво? Искам да се уча на бой - кикбокс, ММА. Искам пътуване и партита. Ще победя по един или по друг начин. Пробвах пак да се бия със старшините, но те не ми отвръщат. Без провокация, просто ги почвам. Като се бия, изпитвам адреналин. Вътре (зад решетките - бел. ред.) започнах да си набавям адреналин. Моята съквартирантка съм я била два - три пъти. След като я бих, тя стана още по-досадна."

На същата среща с психиатъра Ивет допълва, че в затвора няма какво друго да прави, освен да си осигури свободата:

"Не мога да живея така. Или ще ме пуснат, или ще си стана мой собствен герой. И сам воинът е воин. Примерно - да избягам от затвора. Такива като мен имат шанса само да се бият и да победят. Излиза ми се, а като изляза, ще имам свобода. Няма да претрепя никой. Хората са жалки. Смисълът на живота е дa ce освободиш. Не искам да си прекарам годините в затвора. Аз се чувствам супер психически. На мен ще ми е интересно там (в Сливенския затвор), но се надявам на домашен арест. Поне ще съм си вкъщи. Това място тук е изпитание за душата, каква воля имаш и колко си силен."

Ивет твърди, че в ареста на "Г.М. Димитрова" е твърде спокойно и скучно: "Абе ще станат нещата, аз и в Пазарджик се бих. В Сливен ще се бия по цял ден. Ще ми е забавно да ви ударя, това ме изкушава (реплика към психиатъра). Не харесвам хората. Обичам себе си, правя го за себе си."

Допълва и че не вярва в господа или дявола, а в науката. След което насочва вниманието си към 54-те прободни рани на актрисата Виолета Донева, които лично причинява.

"54 са доста прободни рани. Доста са (смее се). Нищо не се обърка в онзи ден (има предвид 19-и октомври миналата година, когато Донева беше убита). Аз си бях близка с баба. Тя ми помагаше финансово и емоционално. Кой е казал, че съм го направила? 54 прободни рани? (Смее се). Може ли да видя снимките? 54 звучи много. Нали толкова са прободните рани? В какъв смисъл да е жестоко? Няма злоба или ненавист. Последният ми приятел с удоволствие ще го пробода 54 пъти. Него с удоволствие бих го убила, той ме връзваше с въже, за да не ходя по други мъже."

Когато в психиатричното отделение на затвора в Ловеч лекарка я пита: "Защо уби баба си?", тя отговаря: "Знаеш ли колко е готино до убиеш човек, ей така да го намушкаш?". На въпрос защо е опитвала да удря и да бие хора в град Белово, Ивет отвръща: "Знаеш ли колко е хубаво да убиеш много хора, това е готино, прави ми кеф."

На прегледа на 23 декември миналата година Ивет говори за гаджетата си и отношенията си с тях.

"Имам дълги връзки. Две години ми е най-дългата връзка. Секс започнах да правя някъде на около 12-14 години. Правя какъвто секс ми падне. По-скоро той е като ритуал, космически ритуал, като Ин и Ян. Не съм опитвала с момиче, но бих пробвала. Не съм намерила подходящото момиче досега. В момента не ми се прави секс. В затвора съм, защо да ми се прави секс в затвора? Боят не ме възбужда полово. He ми доставя удоволствие някой да ме наранява, докато се бием. Яд ме е просто. Обичам БДСМ (нетрадиционни форми на сексуални отношения, базирани на ролеви игри на господство и подчинение - бел. ред.), обичам мъжът да доминира.

Случвало се е той да ме души, но и приказваме. По-готино ще ми е да не си приказваме, а да се бием. Ще ми е яко да се сбия и с вас (реплика към психиатъра)."

Стайкова споделя за бившия си приятел, с когото е живяла, че я е връзвал с въже.

"Исках да се видя с приятели, но той не ме пускаше. Върза ме с въже. Нормално въже, алпинистко. После ме пусна. Това стана в същия ден. Преди това не ме е връзвал. Той е луд, ама аз съм по-луда. Не ми е изневерявал, но аз на него - да."

Агресията на Ивет не е само на думи. На 17 декември 2022 г. тя е посегнала на другата жена в килията. Ден по-късно нанася удари в главата на пациентка, с която съжителства. Служителите забелязват, че в нейната стая цари безпорядък. Стените били изрисувани с надписи. Удряла с лакти стъклото на прозореца, за да провери дали може да се счупи.

Докладвано било, че момичето опитва да смърка медикамента "Лепонекс", поради което лекарите го спрели. На 4 януари тази година отново е докладвано, че си набавя медикаменти по "нерегламентиран" начин от мъжкия коридор, който се намира точно под нейното спално помещение. В замяна давала цигари.

В съда майката на момичето Цветелина вече обясни, че неведнъж дъщеря й е нападала и нея. От материалите, с които "24 часа - 168 истории" разполага, има свидетелски показания на жената, в които тя разказва:

"Една сутрин се оправях за работа. Ивет се прибра към 4 часа сутринта. Беше видимо неадекватна и след като й зададох въпроса къде е била, тя искаше да ѝ дам пари. Извади макетно ножче срещу мен, започна да ме скубе... Крещеше ми защо съм я раждала, не искала да живее бедна."

Цветелина си спомня и друг случай: "Веднъж, докато се прибирахме към нас, на Ивет й стана нещо. Каза ми, че иска да има рак, иска да я видя как умира, иска да страдам. След като се прибрахме, тя извади на масата пред мен нещо като прах и ми каза: "Искаш ли пред теб да се надрусам?" С ръка избутах белия прах на пода, след което Ивет ми се нахвърли да ме бие."

На 25 септември 2022 г. девойката скача от 5-ия етаж, като лъже майка си, че я е блъснала кола. После казала, че се е подхлъзнала и е паднала. В себе си винаги носела две сгъваеми ножчета – едното изглеждало като патрон от пушка "Бренеке", когато се сгъне, а другото било швейцарско. Него го прибирала в несесер, пълен с химикалки.


Още по темата: общо новини по темата: 23
11.12.2023 »
13.11.2023 »
07.11.2023 »
07.11.2023 »
07.11.2023 »
15.09.2023 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията