ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Младежки фестивал "My Sofia. Youth with causes" стартира на 12 август
Автор: Екип Sofia24.bg 14:16 / 19.07.2022Коментари (0)427
©
"Искаме да провокираме, подкрепим и вдъхновим младите хора на София да създават по-добър живот за себе си и околните“, заяви Мирослав Боршош, заместник-кмет на Столична община, по повод пилотното издание на фестивала "My Sofia. Youth with causes". В Европейската година на младежта София подкрепя инициативи за младите хора с много музика, както и кампании с кауза и спорт.

Фестът е тридневен и стартира на 12 август – Международния ден на младите хора, съобщиха от Столична община. Милица Гладнишка, DJ парти с огнено шоу, артателиета и работилници, баскетбол 3 х 3, открити уроци по гребане, суинг танци, зумба, пилатес и йога, мобилна библиотека, както и срещи с известни личности. Всичко това и поне още толкова, с вход свободен от 12 до 14 август, в първото издание на фестивала MY Sofia, в прохладната прегръдка на езерото Панчарево.

И по-конкретно – Фестът ще бъде на площ от 5 декара в новооткритото пространство Agora, в непосредствена близост до ВЕЦ – Кокаляне, езерото Панчарево.

Активностите са насочени към младите хора на София, техните приятели и семейства. През тази година събитието поставя под светлините на прожекторите 4 кампании с кауза: "Осинови любовта. Спаси живот! НО“ на "Четири лапи“; превенция на употребата на наркотичните вещества на Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите към Столична община (ПИЦ по ПН – София); превенция на психичното здраве на фондация "Анимус“ и подкрепа на хората с множествена склероза с фондация "МС – Мога Сам“ с инициативата "Създай жерав“.

За активния млад градски човек Фестивалът предлага:

Открити уроци по йога, пилатес, зумба, водени от професионалните инструктори от Pulse Fitness, а любителите на суинга ще имат възможност да потанцуват с треньорите от Flying Steps swing dance

В трите дни на фестивала желаещите ще могат да гребат с олимпийската шампионка Румяна Нейкова. Достъп до безплатни уроци по академично гребане и кану-каяк ще предоставят спортни кубове на територията на Панчаревското езеро.

И още спорт – баскетбол 3 х 3 на паркинга при ВЕЦ – Кокаляне, и демонстрации по брейк от Българска федерация по брейк.

Библиобусът на Столична библиотека ще издава безплатни читателски карти на младежите до 29 г. и ще среща посетителите с известни български писатели.

Вечерите са запазени за музиката. На 12 август (петък) Милица Гладнишка с Мишо Йосифов секстет и Васил Спасов (пиано) ще ни забавляват с проекта "Като на кино“ с филмова и анимационна музика. В събота, на 13 август, DJ парти и огнено шоу очаква всички запалени фенове на електронната музика.

За малките посетители организаторите са се погрижили с разнообразни ателиета и работилници: рисуване с Иван Яханджиев, модно ателие "Новата стара дреха“, изработка на хвърчила, изработка на бижута и маски от стари вещи, рисуване върху текстил, открит урок по пеене от D Stars, катерене по дърво – система мънки и малка въжена градина.

Предвидена е томбола с награди. Базар с биопродукти ще е на разположение на посетителите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лоша инфраструктура в София
Грипна епидемия обхвана страната
Парламентарни избори 2024
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията