ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Общинският съветник Деян Николов: В центъра на София сигурността започва да бъде изключително застрашена
Автор: Йоланда Пелова 16:09 / 08.03.2024Коментари (1)1245
©
Темата със сигурността на София отново е на дневен ред. Деца на видима възраст около 12-13-14 години са били нападнати от мигранти. Едно момиче е било нападнато и обиждано от мигранти, съответно три момчета са се опитали да й помогнат, едното от които е приятелят й. 11 мигранти ги нападат и пребиват в центъра на София. За съжаление никой не им се притичва на помощ. Тук големият въпрос е - какво се случва със София и със сигурността й. Това заяви столичният общински съветник Деян Николов, предава репортер на Sofia24.bg.

"Искам да припомня, че само преди две седмици дадохме пресконференция по отношение на сигурността в София, когато имаше случая със самолета с мигранти, който кацна на в столицата. След това имахме среща с министъра на вътрешните работи, на която среща повдигнахме въпросите и това, което той ни каза беше изключително притеснително, а именно, че такива самолети идват ежедневно и обикновено карат малко на брой мигранти, но МВР няма ангажимент да следи какво се случва с тях, когато те кацнат в България и бъдат върнати по една от процедурите в ЕС обратно към България, т.е. те им дават едно листче - предписание, с което те трябва да отидат до някои от центровете, само че дали това се случва - никой не следи. Съответно резултатът го виждаме, а именно в центърът на София вече сигурността започва да бъде изключително застрашена и имаме първи изключително неприятен случай от вчера. Тук говорим за деца. Изключително нагло поведение от гледна точка на мигрантите, очевидно те се чувстват безнаказани и смятат, че всичко може да им се размине. В центъра на София 11 мигранти са нападнали деца", коментира общинският съветник от "Възраждане".

Той обясни, че оттук нататък Столичният общински съвет и кметът на София трябва да вземат отношения: "Защото всичко, което се случва в София, особено свързано с реда и сигурността е ангажимент както на нас като общински съветници, така и на столичния кмет. Ние ще внесем искане за свикване на извънредна сесия на СОС, на която да се разгледа въпроса със сигурността в София. Ще поискаме среща с кмета Васил Терзиев, за да видим как той смята да опазим София. Напомням, че една от дирекциите, а именно дирекция "Сигурност" точно това е техният ангажимет, да опазват реда и сигурността в столицата. Ще поискаме и незабавна среща с министъра на вътрешните работи, за да поискаме увеличаване двойно на патрулите в София, особено на местата, където се знае, че се събират мигранти.

Ще поискаме среща с директора на Столична дирекция на вътрешните работи, за да видим какво ще каже той и да поискаме и от него съдействие за решаване на проблема. Този проблем не е само софийски - дори да го решим в София, това, което най-вероятно ще се случи е че просто ще изместим мигрантите от София в някои от околните населени места. Това не е решение, това, което трябва да се случи на национално ниво е изключително твърда политика по отношение на лица, които нелегално пребивават в страната, които вероятно една част от тях са и криминално проявени. Ние искаме да има държавна политика. Ако около "Лъвов мост" се събират мигранти, нека там има засилено полицейско присъствие, да се извършват проверки за различни документи, за статута на тези лица, а когато те не притежават съответния статут, нека да бъдат задържани. Нека след това да се спазва процедурата и закона. Всички, които нелегално пребивават в държавата трябва да бъдат експулсирани, а на границата трябва да бъде изпратена българската армия, за да я опази. Всичко останало като политика, което симулира действия в посока опазване на реда на държавата ни, би довело до ситуацията, която имаме в Западна Европа - огромен мигрантски проблем, огромен проблем с криминалните прояви, в някои от европейските столици това е ежедневие - нападението над жени, изнасилвания, побоища, наръгвания. Ние не желаем това да се случи в България и в частност в София. Няма да позволим!", категоричен бе Деян Николов.

По думите му ако на държавно ниво не се получи, от "Възраждане" ще бъдат принудени да действат: "Ще направим граждански шайки, които да опазват сигурността в столицата. Ще се съберем, ще излезем по улиците на София и ние ще осигурим реда и сигурността, защото няма да имаме никакъв друг избор. За това призоваваме съответните институции да вземат отношение. Искаме спешно свикване на сесия на Столичния общински съвет, където да бъдат изслушани всички, които имат отношение към сигурността в столицата, да се вземат мерки, да се изготви Стратегия за решаване на криминалния мигрантски проблем, който назрява в София.

Не знам дали е необходимо някое дете да бъде изнасилено или наръгано в центъра на София, за да осъзнаем колко голям е проблемът. Защото това може да бъде дъщерята на всеки един нормален човек, може да е дъщерята на министър, може да е дъщерята на президент, депутат, кмет, общински съветник. Всеки един е застрашен, когато говорим за сигурността на българските деца и като цяло за сигурността в столицата и в държавата, смятам, че трябва да бъдем абсолютно безкомпромисни, защото е да помагаме на бежанци, съвсем друго е хора с криминално минало, нелегално пребиваващи в страната да застрашават нашата сигурност", коментира още столичният общински съветник.


Още по темата: общо новини по темата: 591
29.04.2024 »
25.04.2024 »
19.04.2024 »
18.04.2024 »
14.04.2024 »
05.04.2024 »
предишна страница [ 1/99 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Съмнявам се, че властта на национално и софийско ниво ще вземе отношение по проблема. Де факто България се е съгласила да бъде кошчето на ЕС за мигранти, които са нежелани на запад. Сглобката козирува на Началниците си в Брюксел и Вашингтон, а драмите на местния плебс слабо ги вълнуват, каквото и да приказват. Решението е в локални мерки, както по времето на османското иго. След като фон дер Лайен няма конкуренция за ръководител на ЕК, значи и на ниво ЕС няма да има промяна. Това е положението.
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията