ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Председателят на СОС: Нека посрещнем Нова година с любов, а не с гърмежи на бомбички
Автор: Екип Sofia24.bg 14:24 / 31.12.2021Коментари (0)251
© Фейсбук
Нека посрещнем Нова година с любов, а не с гърмежи на бомбички. Това се казва в поздравление от председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

"Скъпи съграждани, нека новата година ни донесе здраве и благоденствие. Днес, повече от всякога, оценяваме традиционното за народа ни пожелание за здраве като най-важното в дневния ни ред. Грижете се за близките си. И за непознатите - като спазваме всички здравни мерки и съветите на всеотдайните ни лекари. Само заедно можем да преминем през изпитанията! Нека покажем, че ни е грижа за другите, като проявим повече солидарност и съпричастност към различните. Да сме толерантни не само на думи, но и в ежедневието - да започнем с малки жестове на приемане. Животът е твърде кратък, а ние сме твърде малко, за да намираме все нови и нови причини да се делим и отчуждаваме. София е град, богат със своите граждани. Столицата ни е толкова пъстра и жива, защото сме много и сме различни. Нека го оценяваме и приемаме", посочва той.

"Общинският съвет ще продължи решително да се противопоставя на всяка агресия и демонстрации на неприемане и ще подпомага гражданските организации в усилията им за равноправие. Нека проявяваме нетърпимост към всяка форма на насилие и потискане на друго човешко същество. През изминалата година домашното насилие отне живота на твърде много беззащитни български момичета и жени. Това са загуби, които не можем да позволим - в името на нашите майки, сестри, любими, колеги, в името на човечността и най-вече - на достойнството ни като град и нация. Затова да не си пожелаваме, а да си обещаем "Нито една повече!". В началото на годината ще обявим и голяма наша инициатива за подкрепа на пострадалите от домашно насилие, която подготвяме с лидери от неправителствения сектор и университетски преподаватели", пише още Георги Георгиев.

"На търсещите щастие - пожелавам да го открият и задържат до себе си. А когато нещата помежду ви напреднат - можете изцяло електронно да смените постоянния си адрес и да запазите час за гражданския ритуал, за да си кажете "да", отбелязва той.

През изминалите три месеца на своите заседания Столичният общински съвет прие над 200 решения - с които разрешихме точно толкова конкретни проблеми на София:

- изграждането на нови, така необходими детски градини и ясли по екшън-плана на кмета г-жа Йорданка Фандъкова, по който през 2021 г. са завършени общо 11 детски градини, още 13 нови сгради се строят и в момента, а се проектират 16 нови сгради, които ще бъдат изградени следващата година;

- инвестиции и строителството на два нови спортни комплекса за децата на София;

- изграждането на нови улици и булеварди за свързването на постоянно привличащия хора столичен град;

- отваряне на бус лентите за училищни автобуси за над 2000 ученици, с които ще спестим поне по 20 минути на ден на техните семейства;

- закупуване на най-модерна апаратура за общинските здравни заведения;

- подкрепа на културните дейци и гражданските активисти;

- започнахме процедури за изграждане на три паркинги за над 700 автомобила в кварталите - в "Надежда", "Слатина" и "Студентски град", наред с откритите три нови паркинга на метрото в "Овча Купел" за над 720 автомобила;

- Отличихме заслужилите наши съграждани за приноса им към София и нацията ни.

Начело с кмета на града, на която искам да пожелая здраве и сили през новата година, за него се грижат 61 общински съветници. С колегите ми ще продължим с новото темпо на работа, обединени по важните за града ни въпроси и гледащи към бъдещето на София с визия и ентусиазъм", заявява Георгиев.

"На многая лета!", завършва той.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията