ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Председателят на СОС: Повече съвместна работа и повече общи каузи, които да ни свързват и обединяват
Автор: Екип Sofia24.bg 14:50 / 23.01.2022Коментари (0)873
©
Подобряване на политическия диалог, повече съвместна работа и повече общи каузи, които да ни свързват и обединяват. Така председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев определи първите 100 дни, след като застана начело на градския парламент, в интервю за БНР.

Една от промените, която той инициира и която предстои СОС да одобри, е ограничаване безразборното използване на пиротехнически средства на територията на Столичната община.

"Първо е много важно да кажем, че зарята на Нова година и използването на пиротехнически средства на Нова година не се забранява, това е важно като уточнение. Апелът е да се ограничават, защото виждаме стават все повече инцидентите, свързани с това. Аз преди година подех тази инициатива за ограничаване на пиротехническите средства, тогава имахме по-ограничена подкрепа. През изминалите няколко месеца организирах срещи с представители на различни организации, които работят с деца, особено с деца със специални образователни потребности - над 5 хиляди са тези деца в София.

Оказва се, че за тях шумът от прахосмукачката е огромен стрес, да не говорим за канонадата от гърмежи, която съвсем произволно всеки от вас ще се сети да инициира. Въвеждаме правила, за да живеем по-добре.“, коментира още Георгиев. Друга съществена за столицата реформа е тази в Наредбата за преместваемите обекти. Председателят на СОС посочи, че по този начин се предвижда затягане на контрола, ясни правила, стандарти, които да се спазват, за да се подреди градската среда и гарантира безопасността на гражданите.

"Висящи кабели, каквито има в момента не бива да съществуват в столичния град. След приемане на наредбата ще има срок, в който да се приведат в съответствие. Предвиждаме по-бърз ред за премахване на преместваемите обекти“, заяви Георги Георгиев.

Ето какво отговори той за казуса с пазара в "Лозенец"

Призна, че е бил сезиран с подписка от над 1000 граждани, които искат запазване на пазара.

"Аз се учудих, че има проблем с пазара, но извърших проверка и действително кметът на район "Лозенец" предлага създаване на зона на събитие върху по-голямата част от момента съществуващия пазар. Това е начинание, което аз категорично не подкрепям, така че ние ще защитим пазара.

Предстои да внесем в понеделник с колеги от различни политически групи, които съм убедил да ни подкрепят за следното - пазарът да бъде предоставен за управление на общинско дружество, някои от общинските пазари, да се инвестират средства в това той да се обнови, да бъде чисто, приветливо място".

По отношение на енергийната криза която пряко се отразява на "Топлофикация-София“, Георгиев посочи държавата трябва да намери компенсаторен механизъм, подобно на този за бизнеса, и за общинските и частни топлофикации, за да не се наложи накрая хората да платят сметката.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Купа на България сезон 2023/24
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Градският транспорт в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията