ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Прехвърчаха искри в СОС: Борис Бонев призова ръководството на ПП да преосмисли поведението си по отношение на комисиите
Автор: Цвети Христова 15:33 / 22.02.2024Коментари (0)999
©
Днес станахме свидетели на тоталното узурпиране на СОС - в ръцете на ГЕРБ, на БСП с подкрепата на малките партии. Това е състояние, което ние предупредихме, че е недемократично, не отговаря на вота на гражданите и натиква най-голямата група в СОС в ъгъла, което никога не свършва добре. Това заяви общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев предава репортер на Sofia24.bg.

Искам да кажа, че направихме опит да ги предоговорим на среща, но това не се получи. Искам да обърна внимание, че от ГЕРБ например отказаха да дойдат на тази среща, тъй като публично съм бил коментирал г-н Бойко Борисов. Какво, как и по какъв начин го коментирах - споделих, че ако си мисли, че след това узурпиране на СОС, няма да носи отговорност и ще се прави на опозиция, много е сгрешил. 

С това, което се случи днес с преповтаряването на всички тези гласувания, с които отново ГЕРБ получиха най-важните комисии в СОС с помощта на БСП, всъщност ясно се показва, че ГЕРБ ще носи отговорност за случващото се в София. 

И нещо много важно, не случайно зад мен са общинските съветници от "Спаси София", защото в рамките на дискусиите в групата, ние преценихме, че е редно, всички предложени за председатели на комисии в СОС да направят отвод, защото не смятаме за нормалнод а се легитимира узурпирането на Общинския съвет.  Благодаря на колеги от ДБ, които направиха това действие. Действие самоотвержено, показващо висок морал и ясни принципи. 

От името на "Спаси София" твърдя, че ние никога не сме били жадни за власт, няма да бъдем жадни за власт. Ние винаги сме действали само в интерес на гражданите на София и позициите не са ни и няма да ни бъдат важни. Много по-важно за нас ще бъде работата, която ще се свърши. И също така, като основен опонент на ГЕРБ през последните близо 15 години ние много ясно си даваме сметка, че докато тази партия и нейните представители продължат насилствено или доброволно от наши партньори или от наши опоненти да бъдат вкарвани във властта на София, истинска промяна в този град няма да настъпи. Истински решения на проблемите на София няма да има. 

Затова със съжаление, казваме, че намираме решението на ръководството на "Продължаваме промяната" да се задържат двете председателски места на комисии, които всички общински съветници знаем, че са второстепенни, и по този начин да се легитимира узурпирането СОС, смятм за неправилно. 

Ние не  можем да се съгласим с подобен тип действия. И призовавам ръководството на "Продължаваме промяната", спускащо решение на групата им в СОС, да преосмисли това свое поведение, да преосмисли ролата на СОС и да разбере, че общинските съветници са пряко избрани от гражданите на София, за да вършат работа и да решават проблемите на софиянци, а не за да решават вътрешнопартийни спорове и да осигуряват вътрешно партийни амбиции".


Още по темата: общо новини по темата: 439
19.05.2024 »
19.05.2024 »
19.05.2024 »
19.05.2024 »
18.05.2024 »
18.05.2024 »
предишна страница [ 1/74 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
Катастрофи в България
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията