ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Преизбраха ректора на УНСС за нов мандат
Автор: Екип Sofia24.bg 15:15 / 19.12.2023Коментари (0)212
© УНСС
Ректорът на Университета за национално и световно стопанство проф. д-р Димитър Димитров беше избран за втори мандат с безапелационните 309 гласа от общо 337 гласували членове на Общото събрание.

Концепцията за управление в периода декември 2023 – декември 2027 г. на проф. д-р Димитров е с мотото "Устойчивост, разумна промяна, интернационализация“. Стратегическата визия за управление на УНСС, според мандатната програма е той да се развие като еталон за иновативни образователни, изследователски и работодателски практики, както и проактивно поведение и присъствие на глобалния пазар на образователни услуги.

Принципите, върху които ще продължава да се гради управлението на университета, са няколко. Отстояване на академичния дух и автономията на катедрите и факултетите в решенията им за кадрово обезпечаване и академично израстване, в учебните планове и програми и във външните връзки; високо качество във всички сфери на дейността – обучение, научноизследователска дейност и административното обслужване; мотивиране и стимулиране на развитието на академичния състав, колегиалност и зачитане на личното достойнство, цели и интереси на всеки преподавател, студент и служител; върховенство на закона, правилата и процедурите; гарантиране на студентското самоуправление; развитие на иновативността в методите за обучение, технологичната среда и комуникациите и проактивност в поведението спрямо външната среда.

Професор Димитров благодари на колегите и обеща не само да не намалява темпото, но и да се кандидатира за председател на Съвета на ректорите през март.

Проф. д-р Димитър Панайотов Димитров е български учен–икономист в сферата на отбранителната икономика и сигурността. Завършва ВИИ “К. Маркс" - София (1983-1988) г. със специалност “Икономика и управление на промишлеността". Ректор на Университета за национално и световно стопанство от декември 2019 г. Проф. Димитров е бил декан на факултет "Икономика на инфраструктурата“ на УНСС в периода ноември 2015-ноември 2019 г. Ръководител е на катедра "Национална и регионална сигурност" от 2007 г.

Има множество научни специализации сред които в CESS, Грьонинген, Холандия, BICC, Бон, Германия, MIIS - CNS, Монтерей, САЩ, Мюнхен, Брюксел, Женева, Антверпен, Стокхолм, Никозия, Сиатъл, Букурещ, Виена и др.

Има издадени над 104 публикации в областта на икономика на отбраната и сигурността, икономическия анализ в отбраната, защита на критичната инфраструктура и ядрена сигурност.

Ръководител е на множество проекти за модернизация на висшето образование, сред които проект "Икономическото образование в България 2030“. Председател е на Националната мрежа за решения за устойчиво развитие SDSN Bulgaria и ръководител за България на Европейския университет ENGAGE.EU. Работи активно по Националната научна програма “Сигурност и отбрана". Създател на единствената в света международна магистърска програма "Ядрена сигурност“ , към катедрата, която ръководи "Национална и регионална сигурност“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Лоша инфраструктура в София
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията