ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Проф. Вили Лилков: Не се е чула нито една дума, която да упрекне Йорданка Фандъкова в корупция
Автор: Екип Sofia24.bg 17:36 / 24.07.2023Коментари (0)621
©
За Йорданка Фандъкова не се е чула нито една дума, която да я упрекне в корупция или недобронамереност в нейната работа. Това каза в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" кандидатът за кмет на София проф. Вили Лилков.

"И аз споделям това мнение. Аз я познавам още когато тя беше директор на 73-то училище, работили сме заедно, аз – като общински съветник на "Триадица“. Реализирахме доста проекти в самото училище. Може би имаше доста проблеми, особено последния мандат, с някои от нейните заместник-кметове – вероятно неудачни кадрови решения. Като цяло обаче виждам една плахост и прекалено внимание и прекалена нерешителност по отношение решаването на големите проблеми на София. И това, в което аз обвинявам пък целия Общински съвет и ръководство на Столична община – мандатното мислене. Т.е. мислим за проекти, които могат да се реализират само в текущия мандат, да може да отрежем лентата, да ги представим, да ги отчетем, а не се мисли дългосрочно и не се залагат основите на проекти, които надхвърлят хоризонта на 5, 10, 15 години. Защото и след 15 години в София ще живеят хора, и след 15 години те ще искат от общината, ще очакват все повече и повече", добави Лилков.

Според него, ако сега не се заложат големите проекти, те няма да се реализират в близко бъдеще. 

Проф. Вили Лилков обясни, че имат и собствена листа за общински съветници, кандидати за 24-те района. И не трябва да се забравят и кандидати за 34-те населени места, селата около София.

"Аз имам едно особено отношение към т.нар. "северни територии“. Не че подценявам южният град, напротив – южният град е много хубав, много красив, много развит, но той трябва да се успокои от гледна точка на строителство и презастрояване. Имам предвид "Младост“, район "Витоша“, "Манастирски ливади“. Там трябва да има едно успокояване и решаване на проблемите с инфраструктурата, транспортния достъп. А северните територии и старопланинската яка са местата, които крият много, много добри жилищни потенциали. Там има възможност да се развият много хубави проекти. Общината трябва да реализира много пътни връзки. Аз си мечтая например за пробива на бул. "Христо Ботев“ под ЖП гарата, който да свърже южната и северната част. Имам предвид и други пробиви, които трябва да се направят. Изобщо, в София и дори тунелното строителство, овладяването на подземни пространства също е въпрос, а Столична община има вече доста натрупан опит в това отношение и трябва да се обърне внимание и на тези възможности, които се откриват", посочи още кандидатът за кмет на София проф. Вили Лилков. 

Цоня СЪБЧЕВА







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофа с президента на Иран
Катастрофи в България
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията