ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Проговори майката на едно от трите деца, избягали от детска градина в "Люлин"
Автор: Екип Sofia24.bg 19:40 / 03.04.2024Коментари (0)826
© NOVA
Проговори майката на едно от трите деца, които избягаха от детска градина в столичния квартал "Люлин". Инцидентът е от началото на седмицата. След пропуск на персонала 3-годишните деца успяха да минат през няколко врати и да излязат на улицата, с риск за живота им. За щастие случайни минувачи връщат децата невредими и сигнализират полицията.

Денят е понеделник в 9:30 ч. Директорката на детската градина се обажда на Лилия Попова с думите, че е станал инцидент с детето ѝ. "Каза ми, че детето ми, тъй като е по-едричко си е отключило само вратата и е избягало само от градината. Тъй като много бързо тича, те се опитали да го настигнат, но не могли", заяви пред NOVA Лилия Попова.  

Жената отива в детската градина веднага. "Моля ви, поставете се на мое място и си представете вашето дете, 3-годишно, се разхожда и пресича само огромен булевард в "Люлин". Животозастрашаваща ситуация", посочва тя.

По разказ на майката - обяснението на персонала било, че едната служителка отишла да носи бележка до другия етаж. "А другата е останала сама с децата и те някак си са си отключили и са излезли", допълва майката. Така три 3-годишни деца се оказват на улицата. Две от децата са намерени на метри от детската градина, на тротоара. Хванати за ръце, от случаен минувач.

Екипът на телевизията се свърза се с жената, забелязала децата, по телефона. "Бяха с пантофи, тънки блузки с дълъг ръкав. Уплашени, гледат, не им е познато, не знаят накъде да тръгнат", разказа тя.

Заради това, че децата са по пантофи жената веднага отива до детската градина. Там ясно си спомня думите на персонала: "Къде ходите, бе?" И го удари, бутна го по рамото. Като ги оставих една жена каза: "Още едно дете го няма". Не може 40 минути да не знаят, че три деца липсват от групата", казва жената.

Третото дете - това на Лилия Попова, е открито от друг случаен минувач, на пазара. След като е пресякло няколко улици. "Чист късмет, според мен. Слава Богу детето е добре. Нито се е извинил някой, нито е казал, че съжалява", съобщи Попова.

Заради ваканцията - в понеделник в групата е имало шест деца. Три от тях успяват да избягат, въпреки, че за тях се грижат двама служители, които ще бъдат наказани, след като приключи проверката. "Учител и помощник възпитател. За такова нещо е невъзможно да няма санкция. Това е недопустимо", категорично заяви директорът на 150-а детска градина "Калина" Дочка Минчева.

От днес оградата на детската градина е закърпена, сложени са нови катинари. Тече проверка и от Етичната комисия. Лилия Попова помоли екипа на медията да изпрати послание на непознатия човек, който не е подминал детето ѝ, и е сигнализирал полицията."Много Ви благодаря! За това, че спасихте моето дете и животът му", каза майката.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
Двойно убийство в Пловдив!
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Скандал за реорганизацията на движението в центъра на София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията