ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Първият Регионален център за правни консултации в София бе открит в "Красна поляна"
Автор: Екип Sofia24.bg 16:27 / 12.02.2024Коментари (0)423
© Столична община
Първият Регионален център за правни консултации към Софийската адвокатска колегия в София бе открит днес в район "Красна поляна“, съобщиха от Столична община. Инициативата е на кмета на района Димитър Петров и на Софийската адвокатска колегия. Помещението е осигурено от районната администрация, а консултациите ще се предоставят от адвокати, членове на колегията.

Целта е социално слаби граждани, деца в риск, лица, настанени в специализирани институции, както и пострадали от домашно насилие или от трафик на хора, да имат достъп до правни услуги.

Заместник-кметът Надежда Бачева поздрави районния кмет и представителите на Софийската адвокатска колегия за инициативата и посочи необходимостта от  разкриване на подобни центрове за подкрепа в други райони на София. Тя изрази и готовност да работи за създаването на мобилна правна кантора, която да предоставя консултации на социалнослаби граждани в столицата.

"Както местната власт, така и адвокатите, са близо до хората. Каза председателят на Софийската адвокатска колегия Стефан Марчев и припомни, че преди 3 години е открит първият Център за консултации в София. Сега реализираме инициатива на Софийския адвокатски съвет – да направим правната помощ достъпна за хората, да бъде по-близо до тях, в районната администрация. Той благодари на заместник-кмета Надежда Бачева и на адвокатите, членове на Столичния общински съвет, за участието и подкрепата на инициативата.

"Когато има обща политика на адвокатурата, на местната и държавна власт, може да направим нещо добро за хората. Редно е да направим още много такива районни центрове за хората", посочи още Стефан Марчев.

"Основната задача на адвокатурата е да върне вярата на хората в правосъдието и в правовия ред. Хората да се чувстват защитени и да повярват, че нещата са възможни. Най-големият дефицит на правосъдие у нас е правознанието за правата, такива, каквито ги притежаваме, и вторият дефицит е страхът, който е обзел всички. Адвокатурата има една огромна просветителска роля  и аз съм много щастлива, защото виждам млади колеги, които са поели една много тежка отговорност: да служат на обществото в тази  функция", каза адвокат Валя Гигова  заместник-председател на Висшия адвокатски съвет.

На откриването присъстваха още заместник-председателят на комисията за Правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите в Народното събрание Васил Стефанов и общинските съветници Христо Копаранов и Димитър Данаилов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията