ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Районният кмет на "Средец": Наесен предстоят местни избори и със сигурност ще има сериозни размествания
Автор: Екип Sofia24.bg 21:54 / 03.01.2023Коментари (0)290
©
Кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков честити новата 2023 година на всички с публикация в личния си профил във Фейсбук. 

Ето какво още написа той: 

Нека 2023 година да донесе на всички здраве, оптимизъм и достатъчно поводи за него! Днес беше първият работен ден от последната календарна година на този мандат. Наесен предстоят местни избори и със сигурност ще има сериозни размествания, така че поглеждам чеклиста си. Там има цели, свързани с инфраструктура, но също така и с ефективни процеси, с историческа памет, качество на обслужването и генерално на връзката с хората. 

Уверявам се, че което все още не е приключило е в процес на изпълнение и че този процес ще финишира поетапно в следващите месеци. Ще продължа да информирам редовно, а в даден момент, разбира се ще има и подробен отчет.

Сега ще се спра на една тема от "несвършените" - ул. "Цар Иван Шишман" и дали да е пешеходна или не - най-вече като илюстрация на това кой подход смятам, че работи и кой напротив.

Когато се реализира проект с различни групи заинтересовани лица, най-сигурният начин да не постигнеш резултат е игнорирането на някоя от тези групи. Това е основен постулат при управлението на проекти, в чиято валидност съм се убедил неведнъж във вече дългия си професионален път. Тези интереси, притеснения и т.н могат да са реални, а могат да са и въображаеми. 

В първия случай намираш решения, във втория демонстрираш как иначе е по-добре. Но в никакъв случай не казваш "това е положението, свиквайте", защото тогава вече имаш хора, които активно ти се противопоставят. За пешеходен "Шишман" открай време се говори ураджийски и без план, затова хората, които не харесват такава перспектива поради лош опит - а това са най-вече хора, които живеят там - са оправдано подозрителни при всяка инициатива около улицата.

Затова, когато започна сегашният ремонт, хората държаха да получат от СО обещание - и го получиха, на многократни срещи, в присъствието на цялата палитра общински съветници - че решение няма да се взема през главите им, без да са предварително адресирани следните теми: достъп и паркиране, обществен ред, чистота, заведения. Аз от позицията на районен кмет нямаше и няма как да гарантирам, че решения ще бъдат намерени постфактум, тъй като всичко това е извън моите правомощия. Но пък мога да съм гарант, че съкварталците ми няма да бъдат ловени на гола кука с необезпечени обещания.

Как обаче бих постъпил, ако имах правомощията? Ще създам проектен екип, ръководен от човек с експертиза в проектния мениджмънт. Ще го обезпеча информационно и ресурсно. След като бъдат идентифицирани проблемите ще изследваме възможните решения и ще проиграем сценарии. Ще бъдат въвлечени всички заинтересовани страни, пак както се прави, професионално. Когато бъдат избрани решенията ще се извършат всички необходими стъпки за прилагането им, свързани с вътрешни правила, наредби, графици, щатни разписания, договорни отношения с външни организации, решения на СОС ако е необходимо. Накрая, след цялата подготовка ще бъде определена дата за въвеждане на промяната. Никой няма да бъде изненадан от нещо и ничии притеснения няма да останат неадресирани.

Това съм го обяснявал с конкретни примери при всеки разговор по темата (а и по други подобни), включително и специално на г-н Борис Бонев, така че мога само да гадая защо ме е отбелязал с иронична благодарност в своя публикация, редом с г-жа Фандъкова и г-н Здравков. Неговата партия в момента е в разговори с ДБ и ПП за общ кандидат за кмет в София и не знам това за какво точно е знак, особено съдейки по историята.

От друга страна обаче, все пак има смисъл софиянци да са предварително информирани между какви стилове на управление могат да избират за следващата епоха от развитието на града, така че успех на всички!".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Енергийна криза
Столичен общински съвет 2024-2028г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията