ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Ремонтираха подлеза на бул. "България" при "Манастирски ливади"
Автор: Цвети Христова 17:10 / 25.03.2024Коментари (0)766
© Facebook
По възлагане на район "Триадица" бе извършен авариен неотложен ремонт на пешеходен подлез на бул. “България“ при м. “Манастирски ливади-жк. Бокар", научи Sofia24.bg. От районната администрация съобщиха на страницата си във Facebook, че направеният ремонт е на стълбите от гранит, на чело на стъпало, на плочките на пода и на стените. Подменени са  отводнители и фугирани фуги по парапети.

"След извършените ремонтни дейности подлезът придоби значително по-добър за преминаващите през него вид", добавиха от райнната администрация.

От район "Триадица" публикуваха седмичния бюлетин за работата на районния кмет и администрацията за периода 18-23.03.2024 г. :

Седмичен бюлетин за работата на районния кмет и администрацията на Триадица за периода от 18 до 23э март:

- Проверки в Южен парк.

- Участие в комисии на СО и СОС.

- Ремонти и обследвания на подлези.

Внезапна проверка на законността на търговски обекти бе проведена в Южния парк-трета част, съвместно между районната администрация и Столичен инспекторат – район Триадица. На терен в съботния ден бяха кметът Димитър Божилов, зам.-кметът инж. Джани Антова и отдел "Регистрация и контрол на търговската дейност. Проверени бяха седем обекта, в които се продават царевица, пуканки и други храни и напитки, разположени в различни локации на парка. Изискани бяха документите за упражняване на търговска дейност. Нито един от въпросните обекти не представи каквито и да било документи, поради факта, че са незаконни. Районната администрация се погрижи всичките им машини и атрибути да бъдат конфискувани и изнесени извън пределите на Южен парк.

Кметът на района Димитър Божилов и зам.-кметът с ресор “Обществено строителство" инж. Христо Вълчанов участваха в междуведомствена комисия на СО за съгласуване ремонтните дейности и програмата за облагородяване с комуналните дружество. Районът има тази практика от изминалите години, която вече е възприета и на ниво Столична община.

Кметът на района Димитър Божилов бе поканен на заседание на комисията по архитектура към Столичен общински съвет. Г-н Божилов даде разяснения по програмата за управление на общински имоти в "Триадица", в която няма предложени терени за продажба или приватизация. Обсъдени бяха и многобройните частни имоти в Южен парк, като кметът на района настоя публично за целенасочена и последователна политика за разрешаване на вещно-правния въпрос със собствениците. Кметът Божилов даде и конкретни предложения, като те ще бъдат разгледани в последвали заседания на комисията.

Представители на Центъра за научни изследвания и проектиране към Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) работиха по възлагане на района за конструктивно обследване и изготвяне на конструктивно становище за оценка на пешеходен подлез, находящ се на кръстовището на бул. "България“ и бул. "Тодор Каблешков“. Възлагането е на районната администрация с цел предприемане на действия по подобряването на състоянието му. Извършени бяха посещение на място и визуален оглед. Направено бе лазерно сканиране и взети проби от носещи елементи- колони, главна греда и второстепенни греди. Измерено е вложеното количество армировка.

Определени бяха физически и химически показатели на бетона, както и степента на карбонизация му. Определени бяха местата с течове. На база на всичко това ще бъде изготвено становище за състоянието на подлеза. Очаква се да бъдат изготвени конструктивни детайли за бъдещото експлотационно състояние на съоръжението. Подобни изследвания са предвидени и за подлеза на булевардите “България" и “Гоце Делчев" с цел възлагане на основен ремонт.

Нови изисквания към собствениците на бъдещите мобилни съоръжения, разположени на територията на Южен парк, ще въведе район Триадица. Вече бяха проведени разговори със спечелилите конкурса кандидати да упражняват търговска дейност в парка. Обсъдено бе съображението на районната администрация да има унифициран общ облик на бъдещите павилиони – няколко комбинации от материали и цветове, в зависимост от квадратурата ще има изискване за ходовата част и дизайна. Ще бъдат инициирани и места, откъдето мобилните съоръжения да се захранват регламентирано с ток, за да бъдат избегнати висящи кабели по клоните на дърветата.

Работата по поддръжката на инфраструктурата в района продължава с ремонт на тротоарната настилка на ул. "Тунджа“ от ул. “Цар Петър“ до ул .“Христо Станчев“, на ул. “Христо Станчев“ от ул. “Тунджа“ до ул. “Доспат“, на ул. "Доспат“ от ул. "Христо Станчев до ул. "Цар Петър“. Извършва се подготовка за асфалтиране на улиците "Йордан Йовков“, "Твърдишки проход“ и "Тулча“. Финализират се и дейностите по облагородяване на кална точка с бетонови паркинг елементи при бл.237 и бл.238 на ул. “Георги Измирлиев“ в жк. “Гоце Делчев“.

Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/, чийто председател е кметът Димитър Божилов, организира кръгла маса на тема "Изкуствен интелект в училище“. Форумът се проведе в 20 ОУ "Тодор Минков“ с участието на ученици от четвърти клас. Лектор бе д-р Вася Ликова – Арсен. Основните теми бяха: " принципи при използването на изкуствения интелект в училището“, "рискове, опасности и забранено ползване на изкуствен интелект в училище“ и “Инструменти с изкуствен интелект“.

През работната седмица бе извършена резитба и раздробяване на клони в жк. "Гоце Делчев“ при бл.255 и бл. 256, резитба на висок ствол на два броя липи и премахване на един брой изгнила и опасна липа, находящи се по тротоара на ул.“Никола Славков“. Извършена бе резитба на жив плет в градинката пред бл.35а в кв. "Стрелбище“, както и доставка на нов пясък за пясъчниците в двора на ДГ 131 "Флора“.


Още по темата: общо новини по темата: 7
11.04.2024 »
10.04.2024 »
28.03.2024 »
26.02.2024 »
25.02.2022 »
23.02.2022 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията