ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Симона Радева умишлено прикрила Георги Семерджиев 
Автор: Екип Sofia24.bg 14:35 / 24.03.2023Коментари (5)777
©
Два пъти уволнената полицайка Симона Радева умишлено прикрила джигита Георги Семерджиев в деня на жестоката катастрофа на бул. “Черни връх“, при която загинаха две млади жени миналото лято. 

Това става ясно от мотивите на Административен съд София-град, който отхвърли жалбата на Радева срещу уволнението й от МВР. Към делото е приложена справка по описа на СДВР, въз основа на която дисциплинарната комисия наложила най- тежкото наказание на Симона.

Умисъл

Според дисциплинарната комисия първия път, когато Радева е прикрила Семерджиев, е било няколко часа преди катастрофата с жертви на "Черни връх“.

На 5 юли между 17 и 18 часа Симона се е возила в джипа на Семерджиев, който умишлено предизвикал ПТП на Околовръстното в София, след което избягал. Вместо да докладва на колегите си, че е станала свидетел на нарушението, тя замълчала, пише Телеграф.

"Бездействието на служителката е довело до инцидента, настъпил впоследствие около 23,00 ч., при което са загинали две лица“, заключава наказващият орган.

По-късно, когато тежката катастрофа с две жертви вече е факт и Семерджиев помолил Радева да му занесе стълба, за да се качи в дома си, докато половин МВР го търси, Симона отново е съзнавала, че подпомага лице, извършило нещо незаконно.

Именно заради това тя накарала двамата служители на Семерджиев, които й помагали в пренасянето на стълбата, да свалят номерата на автомобила й. Причината - да не се разбере, че колата й е била пред дома на джигита. 

Наказание

С действията и бездействията си Радева погазила цели пет члена на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР. В мотивите си АССГ пише, че "деянията на жалбоподателката, в качеството й на държавен служител от МВР, са силно укорими, сериозно уронват престижа на службата“.

Освен това поведението й е довело до загуба на доверие в полицейската институция. Така магистратите отсичат, че уволнението й е напълно законосъобразно и е единственото възможно наказание.

Освен това Радева е осъдена да плати 100 лева на СДВР за юрисконсултско възнаграждение.

Тя може да обжалва решението на съда пред ВАС. Все още не е ясно дали освен дисциплинарна Радева ще понесе и наказателна отговорност за действията си.


Още по темата: общо новини по темата: 259
22.03.2024 »
21.03.2024 »
14.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
23.02.2024 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Спокойно бе, спокойно.... Да ги вкарали в затвора????? Защо???? Кой ще разнася дрогата???? За затвора си има хора..., утре някой ще каже на баба ЦОЦОЛАНА, че е дебела и ще го вкарат доживот.... Или ще се напсуват двама, ще се сбият и хоп в затвора..... Тези хубостници, ако са искали, досега да са вътре..... Ама шайката около тях е дебела.... БОЛИ ги, че 2 млади дами ги няма вече... ЛЕКА ИМ ПРЪСТ НА МОМИЧЕТАТА..... ВАЖНОТО Е ЧЕ САМЪРА, ТАЯ, ОНИЯ С ФРАНСЕТАТА, И ОНИЯ ПРОКУРОРЧЕТО ОТ ПЕРНИК СА НА СВОБОДА
+2
 
 
Това МВР-то е гати и организацийката.Оакат се до уши и едно нищожно уволненийце.А така нещо някой наказателен член да се приложи?И после защо 2 500 000 българи си биха камшика от полицайчета политичета и държавни службарчета.
+1
 
 
Добре де от миналото лято, вече стана Това лято. Какво още се мотат и търсят. Да ги вкарват в затвора да лежат.
+2
 
 
Ето ви представителна извадка на морала на хората.Дано майка и и баща и се гордеят с нея!!!
+2
 
 
Прекрасно,просто чудно....този боклук не стига че помага на Гошко глиста ами и мрънка че я уволнили...майко мила,къде живеем.Това създание трябва да е в мъжки затвор при изнасилвачи негри или мангали поне.
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Мигрантски натиск към България
Катастрофи в София
Стрелба в Москва
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията