ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Софийска фирма взима възлов инфраструктурен обект в Пловдив
Автор: Диана Бикова 13:45 / 10.12.2022Коментари (0)289
© Sofia24.bg
ДЗЗД "Царевец 22" е избран от Община Пловдив за изпълнител на реконструкцията на ул. "Царевец" в участъка между булевардите "Хаджи Димитър" и "Свобода". Консорциумът, в който влизат софийските фирми "София асфалт" и "Вейл конструкции", е получил комплексна оценка 99,96 точки. Това всъщност е и изпълнителят на съседния обект - обновяване и реконструкция на бул. "Хаджи Димитър". На второ място е фирма "Запрянови - 03" ООД със 70 точки, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Класирането е на база критерий "оптимално съотношение качество/цена". Ценовите оферти на двете компании са много близки - "Царевец 22" дава цена 4 145 100 лв., а "Запрянови - 03" - 4 141 000 лв. При обявяването на обществената поръчката община Пловдив посочи като максимална прогнозна цена 4 145 600 лева без ДДС.

Комисията посочва причините за отстраняване на останалите трима участници в процедурата. Пловдивското дружество "Ай ди ел" ЕООД не е представило техническо предложение с минимално изисканото от възложителя съдържание. Регистрираната в столицата фирма "Парсек груп" ЕООД, която е традиционен участник в поръчките за инфраструктурни обекти в Пловдив, не е представил Предложение за изпълнение на поръчката и Линеен календарен график за изпълнение. Сериозни пропуски в документацията има и на кандидата ДЗЗД "ЕП проект Царевец" с участници "Европейски пътища" АД и "Пътпроект" ЕООД.

Решението може да бъде обжалвано пред Комисията за защита на конкуренцията в срок до 10 дни. 

Обществената поръчка е за инженеринг - проектиране, строителство и упражняване на авторски надзор на реконструкцията на ул. "Царевец" между бул. "Хаджи Димитър" и бул. "Свобода" - етап I. През 2012 г. е сключен договор за предоставяне на проектантски услуги за трасето на цялата улица, до бул. "Пещерско шосе".

В процес на изпълнение на този договор са разработени няколко варианта в идейна фаза, които са гледани от Експертен съвет по устройство на територията и са изготвени Протоколи №51/19.12.2012г., №1/09.01.2013г. и №5/06.02.2013г. С последния е избран един от тях за изготвянето на проектната документация в техническа фаза. След изработването на проекта в техническа фаза, проектната документация е разглеждана на СЕСУТ с Протоколи №8/14.05.2013г., №11/11.06.2013г. и №14/16.07.2013г., като с последния се приема предложения технически проект, като преди издаване на Разрешение за строеж трябва да се отстранят посочените в протокола забележки. Тъй като проектната документация е разработена при тогава действащото законодателство и не отговаря спрямо действащата към настоящия момент нормативна уредба, за да може да бъдат изпълнени строителните дейности по нея, тя трябва да бъде актуализирана.

Възложителят посочва също, че към настоящия момент ще стартира обект "Инженеринг - проектиране, строителство и авторски надзор на обект "Реконструкция и изграждане на канализационната и водопроводна мрежа на гр. Пловдив" с Възложител ВИК ЕООД гр. Пловдив и съвъзложител – Община Пловдив, който предвижда изграждане на водопроводна и канализационна мрежа в участъка по ул. "Царевец" от бул. "Хаджи Димитър" до бул. "Пещерско шосе".

Предвид това, че двата проекта ще се изграждат успоредно, е необходимо при проектиране настоящия обект да се съобрази с одобрената проектна документация по обект "Инженеринг - проектиране, строителство и авторски надзор на обект "Реконструкция и изграждане на канализационната и водопроводна мрежа на гр. Пловдив".

Съгласно проведена кореспонденция с ВИК ЕООД гр. Пловдив пътната конструкция в участъка на ул. "Царевец" от бул. "Хаджи Димитър" до бул. "Пещерско шосе" ще бъде изградена от Община Пловдив. За тази цел изпълнителят ще трябва да приеме с приемо–предавателен прокол основата на земното легло, придружен с необходимите документи по Наредба 3 и техническата спецификация на възложителя. В тази връзка е необходимо да се изготви ясна демаркация на количествата по съответните пера по двата проекта, за да няма препокриване на едни и същи дейности, се посочва в обявлението.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Неправилно паркиране в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията