ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Съветници от БСП питат Фандъкова
Автор: Екип Sofia24.bg 14:47 / 07.12.2022Коментари (0)222
© БСП
Общинските съветници от БСП Диана Тонова и Иван Виделов питат кмета Йорданка Фандъкова каква е съдбата на 16 общински имота – почивни бази, които през 2002 г. са били в капитала или са предоставени за управление на "Галатея 2002“ ЕАД, но следите им се губят след като през 2014 г. дружеството се влива в Софийски имоти“ ЕАД, съобщават от пресцентъра на партията.

Тонова и Виделов припомнят, че през 2002 г. с решение на Столичния общински съвет е образувано "Галатея 2002“ ЕАД. В капитала на новото дружество са апортирани седем имота - общинска собственост. Със същото решение СОС предоставя за управление на дружеството 29 имота - почивни бази, стопанисвани до момента от районните администрации на Столична община. Пред 2014 г. СОС решава "Галатея 2002“ ЕАД да се влее в "Софийски имоти“ ЕАД.

“Прави впечатление, че три имота, включени в първоначалния капитал на дружеството не фигурират в този, към датата на преобразуването, а именно почивна база – къща в гр.Поморие, планинска почивна база в гр.Тетевен, м.“Мал дол“ и ученически лагер в гр.Самоков, в.з.“Говедарци“. Също така за 16 имота не са съставени нови актове за частна общинска собственост в изпълнение на решението на СОС 2002 г. и респективно няма информация кой управлява и стопанисва същите", отбелязват общинските съветници от БСП.

По думите им в решението на СОС от 2014 г. не се уреждат изрично правните действия, които следва да се извършат с имотите, а именно преминаването им под управление на Столична община, респективно кметовете на райони.

Те припомнят, че съгласно Наредбата за общинската собственост на СОС, кметовете на райони управляват предоставените им от кмета на СО имоти, а имотите, които не са предоставени за управление на други лица, се управляват от кмета на Столична община.

Ето защо Диана Тонова и Иван Виделов искат да получат информация от кого се управляват към настоящия момент въпросните 16 имота и дали са предадени на районните кметове, които са ги управлявали преди предоставянето им на дружеството "Галатея 2002“. Както и имат ли актове за частна общинска собственост към настоящия момент и защо не са съставени актовете в периода 2002 – 2014 г.

Те също така питат кмета Фандъкова владее ли Столична община тези имоти, колко от тях са реално в патримониума й и как ги управлява. Също така има ли сключени договори за наем, ползване и други.

Общинските съветници от БСП искат да знаят има ли информация за придобити имоти чрез обстоятелствена проверка, предвид бездействието на СО по съставяне на документ за собственост повече от десет години. И има ли информация за придобити от трети лица, на други правни основания, имоти от посочените.

Те поставят въпраса предмет на какви правни сделки са почивната база - къща в гр. Поморие, планинската почивна база в гр. Тетевен, м.“Мал дол“ и ученическият лагер в гр. Самоков, в.з.“Говедарци“, които са част от капитала на "Галатея 2002“ ЕАД към датата на образуването на дружеството.

Диана Тонова и Иван Виделов питат продадени ли са гореописаните три имота, включени в приватизационната програма на СОАПИ и ако не са, какъв е понастоящем статутът им.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията