ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Тежки спорове в комисия заради "Патриарха", общински съветници: Този абсурд трябва да спре
Автор: Самуил Иванов 11:50 / 10.05.2024Коментари (0)852
©
Тежки спорове водят общинските съветници от Транспортната комисия в Столичния общински съвет във връзка с реорганизацията на движението по булевард "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша" и ул. "Проф. Ф. Нансен". 

Общински съветници от ГЕРБ-СДС, ВМРО и "Синя София" разкритикуваха предложената реформа на движението в тази част на града. 

Ивайло Йонков от "Синя София“" каза: "Този абсурд, този хаос, тази арогантност към СОС да се прави нещо през нашата глава, без да има решение, трябва да спре. Ако оставим администрацията да взима тези решения, без тези, които сме избрани, ще отидем в една ситуация от преди 89-та година".

И допълни: "Разбирам, че са нужни и необходими велоалеи и бус ленти, но не там. Няма да караме хората да обикалят по 50 минути да търсят къде да паркираме, няма да наказваме центъра заради всички".

Андрей Зофграфски от групата на ПП-ДБ-СС каза, че статистиката, предоставена от Центъра за градска мобилност, показвала, че тролейбусните линии, преминаващи в този участък, закъснявали в голям процент от случаите. В цитираните от него данни той посочи, че тролейбусите се движели под 12 км/ч.

"Ние сме длъжни да осигурим добри условия за градски транспорт и по този начин да покажем повече пътници и да вдигнем приходите", заяви Зографски.

Карлос Контрера от ВМРО разкритикува заместник-кмета по транспорт заради това, че протоколът от Малката транспортна комисия, където било взето решението, не бил представен на общинските съветници. 

"Презентацията, която зам.-кметът ни представи, беше от миналия път. Няма нищо ново. Продължава да се крие от комисията въпросния протокол на Малка транспортна комисия, с което е одобрено организацията на движението. Какво разглеждаме днес – твърдения", каза общинският съветник от ВМРО.

Контрера настоя до другата седмица цялата документация, с предложенията за реорганизация на движението, да бъде предоставена на членовете на комисията.

Прошко Прошков от ГЕРБ-СДС се обърна към общинските съветници на ПП-ДБ-СС, заявявайки, че те подкрепят увеличаването на мрежата от велоалеи в града. Той каза още, че предупредил Борис Бонев преди да се прави реорганизация на движението, да се проведат обсъждания с гражданите и да се изготвят внимателни анализи. 

"Не сме врагове на велосипедите, но има няколко аспекта. Вие забелязахте в презентацията на заместник-кмета Павлов една голяма дупка от четири години – това не е случайно. Ако се обяха провели при такова голямо одобрение обществени обсъждания, общината щеше да реализира този проект с лекота. Тогава получих стотици сигнали от граждани и още тогава казах на колегата Бонев "Мислете го, правете го, не без обсъждания на граждани, не без търсене на алтернатива, не без внимателен анализ", каза той.

"Днес вместо анализ, ние отново получаваме презентация. Обичам да работя с реални данни. Къде са данните за закъснение, къде е симулацията на трафика?

Очевидно е нечестен начинът, по който се случи. Това е по-голям проблем от проекта", допълни общинският съветник.

Прошков каза, че има множество варианти, с които както да се изградят велоалеи, така и да се запази нормалността за живущите в района. Той обаче коментира, че в момента липсвали анализи за алтернативни трасета, така че да бъдат избягвани задръствания. Общинският съветник добави, че нямало и яснота как екипите на  "Спешна помощ" за това как биха могли да се придвижват с линейките, като подчерта, че именно в тази част на града има най-висока концентрация на болници.

Независимият общински съветник Красимир Гълъбов коментира, че конфликтът с реорганизацията на движението е можел да бъде избегнат, но трябвало всички общински съветници детайлно да бъдат запознати с проекта. По думите му големият проблем е с велоалеите, които са предвидени да се изградят: "За да има велоалеи и политики в тази насока, трябва да има комплексна оценка на движението на София. Да се изработи един цялостен алгоритъм, който да обхваща както автомобилния, градския, велоалеите, за да можем да постигнем резултат, в който алогоритъм ние ще заложим".


Още по темата: общо новини по темата: 442
20.05.2024 »
20.05.2024 »
20.05.2024 »
19.05.2024 »
19.05.2024 »
19.05.2024 »
предишна страница [ 1/74 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Скандал за реорганизацията на движението в центъра на София
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията