ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
УНСС беше домакин на първото състезание на Асоциация на езиковите училища в България
Автор: Петър Дучев 10:12 / 25.03.2024Коментари (0)863
©
Отборът от Гимназията с преподаване на чужди езици "Симеон Радев" – гр. Перник е големият победител в първото състезание на създадената през миналата година Асоциация на езиковите училища в България (АЕУБ). Калоян Стоянов, Даяна Никифорова, Дамян Петров и Виктория Радева, заедно с първото място спечелиха и 2000 лв., осигурени от генералният спонсор на състезанието AXPO-България.

Треньор на отбора е учителят им по физика и астрономия Мирослав Мирчев, който похвали УНСС за перфектната организация на състезанието и благодари на председателя на асоциацията и ръководител на катедра "МИО и бизнес“ доц. д-р Васил Петков, съобщиха от университета.

На второ място е отборът на столичното 133 СУ "Александър С. Пушкин“ – Георги Деянов, Александър Цветков, Данаил Симеонов и Борис Владимиров, водени от г-жа Кремена Радоева. Отборът ще си раздели 1500 лв.

Трети в двудневната надпревара се класираха учениците от езиковата гимназия "Проф. д-р Асен Златаров", град Хасково - Кимбърли Тодорова, Владимира Йовова, Ивана Петкова и Анастасия Влахова с преподавател г-жа Диана Деспова. Паричната награда за този отбор е 1000 лв.

Председателят на асоциацията и ръководител на катедра "МИО и бизнес“ доц. д-р Васил Петков съобщи, че резултатите между отделните отбори са минимални, затова е взето решение за всеки един отбор да има парична награда.

Доц. д-р Светла Бонева, декан на факултет "Международна икономика и политика“, връчи и две специални награди на учениците с най-добро индивидуално представяне Кимбърли Тодорова от отбора на ГПЧЕ проф. д-р Асен Златаров и Александър Цветков от 133-то училище.

Преподавателите на отборите отбелязаха, че това първо по рода си състезание е било сериозно предизвикателство, но учениците са успели да навлязат в академичната среда да покажат своите знания и да придобият опит.

Заместник-ректорът по учебната дейност проф. д-р Матилда Александрова благодари на Асоциацията на езиковите училища в България, на декана на факултет "Международна икономика и политика“ доц. д-р Светла Бонева, на целия факултет, на преподавателите за вложените усилия, на доц. д-р Моника Моралийска-Иванова, гл.ас. д-р Кристиан Желев, гл. ас. д-р Стела Живкова и на гл. ас. д-р Валентин Билянски.

От името на Генералния спонсор AXPO-България учениците бяха приветствани от г-жа Милена Виденова, алумни на специалност МИО, която обясни, че компанията е част от швейцарска група, която оперира на 15 европейски пазара, и всяка година осигурява платени летни едномесечни стажове за дванайсетокласници от езикови и математически гимназии и участниците в състезанието бяха поканени да кандидатстват.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията