ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Ърбан спортовете с атрактивно шоу в Северния парк днес и утре
Автор: ИА Фокус 16:10 / 27.04.2024Коментари (0)753
©
Виртуозите в новите градски дисциплини със спиращи дъха изпълнения, девойките на "Шампион 2006“ със златото на баскет 3х3 Хиляди зрители аплодираха изявите на виртуозите в новите градски дисциплини, участници в започналия днес Ърбан феста "Спортувай в твоя град“.

В продължение на два дни Северният парк е домакин на спиращите дъха изпълнения на най-добрите в брейк танците, стрийт фитнеса, баскетбола 3х3 и паркура. За трета поредна година организаторите от "София – европейска столица на спорта“ и партньорите от съответните федерации позиционираха фестивала в наскоро реновирания парк, където днес и утре динамиката и емоциите са на макс с няколко от най-обичаните и популярни сред младите градски активности. Още от сутринта на голямата сцена и по игралните арени край нея можеха да се видят атракциите на асовете в тези супер модерни напоследък спортове, d покрай отделните сетове за двата дни се очаква да преминат около 5000 зрители.

Фестивалът бе открит от Татяна Георгиева - зам.-председател на Комисията за децата, младежта и спорта към Столична община, Димитър Димов - кмет на Район "Надежда“, Анатоли Илиев – организационен секретар на "София – европейска столица на спорта“, а сред официалните гости бяха още една от иконите на българския спорт, мегазвездата на световната гимнастика Йордан Йовчев и изтъкнатият алпинист Дойчин Боянов, изкачил най-високия връх Еверест без кислороден апарат. Всички те приветстваха участници и зрители, пожелаха успех на състезателите и подчертаха колко важно е днес да имаме повече възможности за спорт и активен начин на живот. Още в първия ден на феста най-добрите в стрийт фитнеса стартираха представяне на супер амбициозни изпълнения в категория Legendary на Battle of Legends и SPF BULGARIA. През целия ден зрителите имат възможност да видят професионални български и чуждестранни състезатели по калистеника и да се насладят на 12 двубоя в различни килограмови дивизии. Турнирът започна с батълите, по-късно е състезанието по база за мъже и жени, следвано от най-интересните надпревари.

Лично Йордан Йовчев следеше изявите на асовете на този спорт у нас, които го боготворят. Виртуозите на паркура пък ще радват със своите изяви зрителите през целия уикенд. Техните изпълнения ще продължат днес до 18.00 ч. и утре от 12.00 до 16.00 ч. Наред с професионалистите, всички са добре дошли да опитат подобно изключително предизвикателство под вещите погледи и съвети на специалистите, първи това сториха с огромно удоволствие най-малките. Категориите са: Спийд мъже/жени над 16, Спийд деца под 16, Фрийстайл мъже/жени над 16, Фрийстайл деца под 16 и новата категория – Предизвикателства, в която на място се обявяват 10 различни паркур предизвикателства (скок от място, прецизен скок, изкачване на стена и т.н.) и тези с най-добри времена в покриването получават награди. Този път фрийстайл форматът е различен с това, че времетраенето на съчетанията не е както досега от 45 до 60 секунди, а всеки ще трябва да се вмести в рамките на 15 секунди и да даде най-доброто от себе си.

Оценяването е фокусирано най-вече върху плавността на изпълнените елементи. След надпреварата всеки ентусиаст има правото да пробва състезателното трасе, а утре отново ще има супер изпълнения по постройките, където виртуозите ще демонстрират красотата на този спорт. Турнирът по баскетбол 3х3 отново е Открито градско първенство. Сезонът в една от най-атрактивните баскетболни дисциплини е на прага и сега през уикенда главни действащи лица са момчета, родени през 2007 и 2008 г. Турнирът има задължителен характер за участие за всички столични клубове, които са с отбори в тази възрастова група. Една от целите на надпреварите е подбор на състезатели, които да сформират на национален отбор за участие в предстоящите важни турнири под егидата на ФИБА.

Първите златни медалисти са при девойките, където отборат на "Шампион 2006“ грабна титлата. При юношите днес продължават мачовете от груповота фаза, а утре след 10.00 ч. са четвъртфиналите, полуфиналите, малкият финал за бронза и финалът за титлататитлата. Утре Ърбан фестивалът продължава с турнира по брейк, той също е със старт 10.00 ч. Събитието е със състезателен регламент ALL STYLE, което означава, че ще има сблъсък между стиловете. Участие в надпреварите по най-новия олимпийски спорт ще могат да вземат танцьори във всички дисциплини. Интересното е, че музикалната част също ще бъде в различни стилове. Така например на брейк танцьор може да му се падне да танцува на класическа музика. Надиграването между участниците ще бъде в индивидуална надпревара без ограничение на възраст и пол. Ди джей ще е Анатоли Джоков – Jokata, а водещи Калин Калинов – Chuzz и Кръстьо Методиев – Christopher. Брейкът ще излъчи първите си олимпийски шампиони на Игрите в Париж това лято, а преди 6 години в Буенос Айрес дебютно бе демонстративен спорт на младежката олимпиада. Най-голям интерес сред зрителите отново предизвиква алпийският тролей.

Организаторите от "София – европейска столица на спорта“ са осигурили през двата почивни дни безплатното спускане на всеки желаещ по въжетата на установката над импровизираното езерце от 11.00 до 16.00 ч. Подробни резултати и класиране от надпреварите на Ърбан феста "Спортувай в твоя град“ могат да се проследят от сайтовете на отделните спортни федерации.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Лоша инфраструктура в София
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията