ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Вижте кои ще са приоритетите в новия бюджет на София
Автор: Екип Sofia24.bg 11:18 / 25.11.2021Коментари (0)222
© Фейсбук
"Основните приоритети в бюджета на София за 2022-а година са спасяване на градския транспорт, увеличаване на парите за почистване на града и строителство на големите инфраструктурни обекти, с които ще модернизираме и свържем големите пътни артерии, за да облекчим трафика“. Това заяви в интервю за БТА председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. 

Той посочи, че размерът на такса "смет" няма да се променя. 

"В същото време с внесения проект на план-сметката за чистотата се залагат повече средства, с които да осигурим повече миене на улиците през следващата година. С 38 процента се увеличават площите за миене, което е част от мерките на общината за по-чист въздух. За бизнеса сме предоставили възможност да избере начин на заплащане - за заявеното от тях количество или чрез пряко договаряне с фирма за събиране и извозване на отпадъците. Нямаме предложения за вдигане на данъци в София през следващата година. Не мисля, че във време на здравна и икономическа криза е време да увеличаваме данъците, макар че бюджетът е поставен на огромни изпитания с увеличаващите се разходи за градски транспорт“, коментира още той.

Георгиев информира, че съвсем скоро ще бъде представена нова наредба за употребата на пиротехнически средства на територията на Столичната община. Над 5000 са децата със специални потребности, за които, според специалистите и родителите, гърменето на пиратки и всякакви бомбички предизвиква огромни притеснения и тормоз. За някои тях дори звукът от прахосмукачката вкъщи е стресиращ, какво остава за безразборните мини експлозии за увеселителни цели, посочи Георгиев.

По отношение на "Топлофикация–София“ и това да се избегне финансовия колапс за дружеството, председателят на градския парламент коментира, че очаква незабавна реакция от новото правителство по този въпрос. 

"Ние сме дали идеи за решение на служебните министри, но тъй като те са в правомощията на държавата, освен да искаме срещи и поставяме въпроса на тях, не можем да направим много. Накратко, искаме същите компенсации както за частните фирми - не е справедливо общинското дружество да не се ползва от подкрепата за тях. Важна новина е, че приемаме план за модернизация на дружеството и изграждане на нови мощности, изготвен от водещи световни компании с помощта на американската правителствена агенция за търговия“, обясни още Георгиев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Мигрантски натиск към България
Катастрофи в София
Стрелба в Москва
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да (566) 53%
Не (393) 37%
Не мога да преценя (109) 10%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията