ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Жители на "Филиповци" събраха над 400 чувала битови отпадъци в района
Автор: ИА Фокус 23:07 / 07.04.2024Коментари (0)803
Близо 300 души, жители на кв. “Филиповци“ се включиха в инициативата за почистване на нерегламентирани сметища, организирана от Столичната община и Столичния инспекторат, съобщиха от пресцентъра. Цели семейства родители с деца се отзоваха на призива да бъдат почистени изхвърлените на незаконни места отпадъци.

От 14 часа доброволците започнаха работа по почистване на територията между Столичния околовръстен път и жилищния квартал, като продължиха и по ул.“Трети март“ и вътрешно-квартални улици. Събраните от хората чували с битови отпадъци надхвърлиха 400. Отделно са събрани зелени отпадъци и сухи клони.

Мотивирани са да направят квартала си по-чист и да дадат добър пример на своите деца, казаха част от хората дошли днес да почистват.

Осигурени от инспектората са необходимите чували за отпадъци, ръкавици и инструменти, както и извозване на събраните отпадъци. С помощта на техника са събрани и едрогабаритни отпадъци.

Организацията е създадена от Столичен инспекторат с помощта на старши инспектор за района Галин Цоков, като това е втората за тази година инициатива, но с много по-голям мащаб. “Примерът и добрата комуникация с местната общност са много важни. Планираме работата да продължи и в други части на квартала", посочиха от Столичния инспекторат.

Инициативата за почистване на нерегламентирани сметища с участието на доброволци продължава. Това е част от кампанията на Столичната община за решаване на проблема с незаконните сметища. Участието на гражданите в почистването е важно, както и последващата грижа за пазене и поддържане на чистотата за всички в града.

Чистотата на града е една от първите темите във фокуса на кмета на София Васил Терзиев, а намирането на по-добри решения - последователен процес.

За да започне системно решаване на проблема със сметищата в общината, е създадена карта на нерегламентирани сметища. На база на анализа се изготвя стратегия за справянето с тях.

До момента са идентифицирани и картирани 242 нерегламентирани сметища. Над 90% от всички тях са за строителни отпадъци и земна маса. Направени са 1 014 проверки на строителни обекти, издадени са 288 акта за нарушения и 216 покани за доброволно почистване. Работата с конкретни мерки и инициативи продължава.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Неправилно паркиране в София
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията