ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
"Зорба гъркът" слага начало на месец март в Софийската опера
Автор: Оля Ал-Ахмед 12:15 / 22.02.2024Коментари (0)554
"Бохеми“ , "Вълшебната флейта“, "Ана Каренина“ и "Кармен“ ще допълнят пъстрата програма в началото на пролетта

Започваме третия месец от годината с музиката на Микис Теодоракис и балета "Зорба гъркът“. Представлението е на 1 март, а в главните роли ще видите Никола Хаджитанев, Емил Йорданов, Венера Аспарухова, Георги Банчев и Шарлот Берар.

На 2 март за втори път ще се насладим на превъплъщението на Соня Йончева като Мими в операта "Бохеми“ от Джакомо Пучини. Под диригентството на Боян Виденов ще пеят още Липарит Аветисян като Рудолф, Веселин Михайлов като Марсел, Антон Андреев като Шонар и Николай Войнов като Колин и Станислава Момекова като Мюзета.

На 14 март Софийската опера вдига завесата за втората оперна премиера за сезона. Това е "Вълшебната флейта“ от В. А. Моцарт. Режисьор на постановката е Вера Петрова, диригенти Светослав Борисов и Александра Любчански, сценограф е Моли О’Катън, а дизайнер на осветлението Саймън Бенисън. Международен солистичен състав влиза в главните роли в последната опера на Моцарт, чиято премиера във Виена композиторът сам дирижира. Ето и главните действащи лица и изпълнителите, които ще участват в шестте представления: Разказвач – Николай Павлов, Николай Петров, Зарастро – Ангел Христов, Бисер Георгиев, Петър Бучков, Тамино – Благой Нацоски, Емил Павлов, Хрисимир Дамянов, Памина – Силвия Тенева, Стефани Кръстева – Павлова, Царицата на нощта – Бригита Симон, Диана Василева, Луцие Канкова, Папагено - Атанас Младенов, Гжегорж Собчак, Папагена – Диана Алексе, Станислава Момекова, Моностатос – Красимир Динев, Пламен Димов – Гранджан, Първа дама – Елеонора Джоджоска, Ина Петрова, Силвана Пръвчева, Втора дама – Вивиен Георгиева,

Наталия Стоянова, Трета дама – Александрина Стоянова – Андреева, Весела Янева, Първо момче – Леда Игнатович, Мария Дончева Второ момче – Иван Радев, Мария Цоцоманска, Ружа Лаловска, Трето момче – Анастасия Халтъкова, Магдалена Попова, Говорител – Антон Андреев, Николай Войнов, Първи жрец – Антон Андреев, Николай Войнов, Втори жрец - Ангел Антонов, Росен Ненчев, Първи рицар – Степан Морозов, Втори рицар – Кирил Константинов.

Следващите спектакли са на 15, 16, 17, 29 и 30 март. В последните две представления за първи път на диригентския пулт на Софийската опера ща застане жена и това е Александра Любчански.

На 19 март с гала спектакъл ще бъде чествана голямата примабалерина на Софийската опера Красимира Колдамова. Ученици от нейното балетно студио и солисти и кордебалет на Софийската опера ще танцуват в двете части на концерта, които включват второ действие на балета "Жизел“ от Адам и "Душата на кавала“ – хореография по музика на Теодосий Спасов.

Последните четири спектакъла на балета "Ана Каренина“ за този сезон са също през този месец. Катерина Петрова, Цецо Иванов и Емил Йорданов ще танцуват на 21 и 24 март, а Марта Петкова, Никола Хаджитанев и Гилерме Алвеш – на 22 и 23 март. Спектакълът е с блестящата хореография на Лео Муич и с участието на певицата Цветана Бандаловска и цигуларя Стоимен Пеев. Диригент е Андрей Галанов. Завършваме месец март с превъзходната постановка на Пламен Карталов на операта "Кармен“ от Жорж Бизе. Представлението е на 31 март и в него ще участват Виолета Радомирска, Костадин Андреев, Венцеслав Анастасов и Силвия Тенева.

Не пропускайте да доведете децата и внуците си на спектаклите от детската ни програма. Все още има билети за последната премиера "Карнавалът на животните“, както и за “Вълшебната флейта", “Шегобишко на острова на чудесата", “Рейнско злато" - адаптация за деца и други.

Забравете за миг напрегнатото работно ежедвение и се пренесете в музикална отмора с вълшебните спектакли, изпълнени от забележителни оперни и балетни артисти!







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията