ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Олимпийски шампионки станаха почетни граждани на София
Автор: Екип Sofia24.bg 16:41 / 01.11.2021Коментари (0)4153
© sofia2019.bg
Шест от златните ни олимпийски медалистки от Токио с част от техните треньори и ръководители получиха в днешния Ден на народните будители званието "Почетен гражданин на София“.

Сред удостоените с престижното отличие бяха момичетата от българския ансамбъл по художествена гимнастика Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и Мадлен Радуканова, техните треньорки Весела Димитрова и Михаела Маевска, президентът на БФХГ Илиана Раева, боксьорката Стойка Кръстева и нейният личен треньор Борислав Георгиев.

Заедно с тях за почетни граждани на София бяха обявени редица други заслужили деятели в различни области от живота сред които археологът проф. Маргарита Ваклинова, директорът на Народния театър "Иван Вазов" Мариус Донкин и българската пианистка проф. Милена Моллова, певицата Камелия Тодорова, актьорите Димитър Маринов и Васил Банов, д-р Ваня Кастрева, началник на Регионално управление на образованието София-град, композиторът Хайгашод Агасян, проф. Анри Кулев – режисьор, художник, сценарист, преподавател, проф. д-р Никола Владов, музикантът Максим Ешкенази, проф. Борис Чендов и др. 

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова честити Деня на народните будители и заяви: 

"Това е ден, в който почитаме българските просветители, книжовници, революционери и хората със стремеж към образованието, хората, които променят обществото ни и ни правят по-добри. Рядко истинските герои не са на сцената, а са в залата и днес е точно такъв ден". 

Фандъкова посочи, че в днешно време има будители, а именно - наградените от Столична община за приноса им за развитието на София. 

"Ние, софиянци имаме огромен шанс и късмет да живеем с будителите, споделяме свободни пространства, да ги срещнем на улицата и да разговаряме с тях. За нашия град е истинска чест, че работите в София, променяте града ни и сте част от нашата столица", заяви Йорданка Фандъкова на церемонията, която се състоя в Софийската градска галерия.

Отличията бяха връчени лично от кмета на града Йорданка Фандъкова и от председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Семплата церемония се състоя в Градската художествена галерия при стриктно спазване на здравните мерки.
Още по темата: общо новини по темата: 31
16.07.2023
16.07.2023
31.03.2023
27.10.2022
19.09.2022
18.09.2022
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
ЦСКА със страхотен обрат срещу Арда в Кърджали
ЦСКА 1948 и Локомотив (Пловдив) не се победиха в Първа лига
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Левски с отборната титла при класиците на Държавното по бора при момчетата
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията