ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Наши шампионки oтличени за подкрепата си за каузата на донорството
Автор: Екип Sofia24.bg 16:08 / 08.11.2021Коментари (0)114
© medicalnews.bg
Световните шампионки по естетическа групова гимнастика за 2021 г. получиха признание за застъпничеството си в подкрепа на донорството и трансплантациите в България.

През тази година гимнастичките на Кристина Ташева – Михаела Лилкина, Сибила Карпачева, Миряна Чолакова, Добромира Ставрева, Виктория Берова, Христиана Ковачева, Сияна Табакова, Карина Нейкова, станаха посланици на информационната кампания в подкрепа на донорството и трансплантациите "Да дариш живот“. 

Заедно с актрисата Любомира Башева те заснеха видеоклип, в който темата бе представена чрез изпълнение на съчетание с ленти в зеления цвят, символ на глобалната кампания в подкрепа на донорството. Сценарият и режисурата са дело на Яна Титова, а съчетанието – на Кристина Ташева. Чрез красивото изпълнение с ленти в клипа, момичетата популяризират посланието, че всеки донор може да спаси до 8 човешки живота.

Информационната кампания "Да дариш живот“ се организира за трета поредна година от "Астелас България“ в партньорство с Изпълнителна агенция "Медицински надзор“. Целта на инициативата е да повиши информираността на обществото по отношение на трансплантациите и да насочи вниманието към ползите от донорството и осъществяването му в България.

В знак на благодарност гимнастичките получиха като подарък специално поръчаните от Япония ленти, с които играят във видеоклипа, и професионални пръчки за художествена гимнастика. Те им бяха връчени от генералния директор на Астелас България, Унгария и Румъния д-р Стамен Банковски и Радостина Гетова – главен експерт в дирекция "Управление и координация на трансплантацията и асистираната репродукция“ към Изпълнителна агенция "Медицински надзор“.

Треньорката Кристина Ташева получи специален плакет за подкрепата на отбора й за донорството и трансплантациите.

"В момента България е на последно място по донорство в Европа, а в листата на чакащите за органи има 1015 души по данни към 15 октомври. Искрено вярвам, че посланието на златните медалистки на Кристина Ташева ще обърнат тази негативна тенденция и страната ни ще се нареди сред първенците по спасени животи след трансплантация в Европа и света“, каза д-р Стамен Банковски.

В знак на благодарност за ползотворното партньорство президентът на Българската федерация по естетическа групова гимнастика Мариета Дукова удостои със специални плакети и ИА "Медицински надзор“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
ЦСКА със страхотен обрат срещу Арда в Кърджали
ЦСКА 1948 и Локомотив (Пловдив) не се победиха в Първа лига
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Левски с отборната титла при класиците на Държавното по бора при момчетата
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията