ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (5)
Работна среща на БОК със зимните федерации преди Пекин 2022
Автор: Екип Sofia24.bg 17:04 / 07.12.2021Коментари (0)260
©
Българският олимпийски комитет проведе работна среща с ръководителите, представителите и треньорите на спортните федерации по ски, биатлон, шейни и кънки.  

Заседанието бе открито от председателя на БОК Стефка Костадинова, която поздрави федерациите за спечелените до момента квоти за Зимните олимпийските игри в Пекин. Костадинова изрази увереност, че в предстоящите квалификации България ще спечели още квоти. 

Генералния секретар на БОК Белчо Горанов, запозна присъстващите с хода на подготовката до момента и в оставащите 58 дни до откриването на най-големия спортен форум за зимните спортове, планиран да се състои от 4 до 20 февруари 2022 година. Той увери участващите, че страната домакин е напълно готова с изграждането на спортните съоръжения и олимпийски обекти. 

Разисквани бяха и редица организационни въпроси, отговори на които бяха дадени от шефа на нашата мисия в олимпийската столица Камелия Игнатова и членовете на екипа на БОК за игрите - Лилия Пандурова и Християн Янков. Обсъждани бяха антидопинговата програма и правила за игрите с участието на директора на Националния антидопингов център д-р Виолета Заркова. 

Главният лекар на българската делегация - доктор Стефан Стругаров, предостави информация за различните аспекти на медицинското обслужване по време на игрите. Интерес предизвика и информацията на Елица Попова, която отговаря от страна на БОК за дейностите и мерките, свързани с Ковид-19. Акцентът бе поставен върху  противоепидемичните мерки, които трябва да се спазват стриктно от всички участници. 

Стефка Костадинова пожела здраве и успех на всички спортисти, на техните треньори и екипи, и ги увери в пълната готовност за съдействие от страна на екипа на БОК.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Норвежец от ЦСКА под въпрос за гостуването в Разград
Ляв бранител е поредната бразилска цел на Левски
Григор Димитров разкри причината за ранното отпадане в Мадрид
Балкан поведе в полуфиналната серия с Черноморец в НБЛ
Адриан Андреев пропусна два мачбола и загуби от четвъртия в схемата на силен Чалънджър в Италия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията