ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Джокович обжалва решението за депортирането
Автор: Цвети Христова 12:21 / 14.01.2022Коментари (0)433
©
Юридическият екип на Новак Джокович вече е оспорил решението на министъра на имиграцията Алекс Хоук в съда.

Това означава, че световният №1 в мъжкия тенис трябва да бъде депортиран. Двете страни влязоха в спор заради искането на Джокович да посети Зеления континент и да защитава титлата си от Откритото първенство на Австралия. Той обаче пристигна неваксиниран срещу COVID-19.

Ако делото влезе в съда, правният екип на Ноле се надява, че въпросът може да бъде изслушан през уикенда и финализиран до неделя. При положителна развръзка Джокович ще може да участва на стартиращия турнир в понеделник.

Джокович вече спечели веднъж в съда и остана в Австралия, след като граничните власти в страната бяха анулирали визата му.

В мотивите за решението си да анулира визата на Джокович, Хоук се позовава на австралийския закон за миграцията, според който всеки, който представлява потенциален рикс за "здравето, сигурността или реда в австралийското общество", може да бъде изгонен от страната.

Както е известно, Ноле беше включен в жребия за турнира въпреки неясния му статут. Джокович е в Мелбърн, за да се бори за своята десета титла в Австралия и рекордна 21-ва в турнирите от Големия шлем. Сърбинът пристигна в страната на 6 януари. Той обяви ден преди това, че е получил специално медицинско разрешение да се включи в Откритото първенство на Австралия, дори без да има поставени ваксини срещу коронавирус. 

По- късно Джокович обяви, че в средата на декември месец е дал положителна проба за коронавирус. Властите в Австралия и медиите по света обаче изразиха съмнения относно това твърдение. Тенисистът не карал карантина, като е посетил серия от събития през втората половина на декември, а след това пътува и до Испания. 

Решението на Алекс Хоук обаче означава, че Джокович няма да има право да влиза в Австралия през следващите три години.

В същото време Австралия е една от държавите по света, които прилагат най-сурови мерки в борбата с коронавируса. Местните власти изискват ваксинация от всички, които пристигат от чужбина, като наложиха едни от най-драстичните локдауни. 

Допускането на Джокович в страната породи огромно недоволство сред австралийците, които в голямата си част поискаха депортирането му.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Левски срази Славия и е близо до бронза от волейболния шампионат при жените
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията