ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Мирослав Боршош даде старт на "Академия за ВИЗИОНЕРИ" 2022 година
Автор: Екип Sofia24.bg 11:03 / 03.02.2022Коментари (0)159
©
Мирослав Боршош даде старт на "Академия за ВИЗИОНЕРИ“ 2022. Едно от направленията е "Спорт и здравословен начин на живот".

"Заставаме зад идеите на младите хора на София и финансираме техните планове за развитие на града“, сподели заместник-кметът по направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности“ по повод откриването на кампанията за кандидатстване в "Академия за ВИЗИОНЕРИ“ за 2022 година.

Академията е създадена, за да провокира младите хора в откриването на умни решения за общността. През 2021 година, 54 младежи се включиха в пилотното издание на инициативата. С подкрепата на ментори, участниците разработиха 5 иновативни идеи, които Столична община финансира. Така например в 25 столични училища въздухът в класните стаи се пречиства от биореактори с микроводорасли, създадени по проект VODORASLO2. 

Дигитална карта на чешмите в София улеснява достъпа до безплатна питейна вода за гражданите, благодарение на проект StolichnaH2O, а скритата цел е намаляване употребата на пластмаса. "Само по поезия“ скъсява дистанцията между българските автори и младите хора чрез късометражни филми по известни произведения и подкасти към тях.

На 1-ви февруари започна записването за участие в "Академия за ВИЗИОНЕРИ“ 2022. Младите хора ще избират между пет направления с ментори, утвърдени експерти в различните тематични области:

Изкуство и култура – Светлана Ломева, изпълнителен директор на "Асоциация за развитие на София“

Спорт и здравословен начин на живот – Виктор Кирков, спортен мениджър и социален предприемач

Опазване на околната среда – Елица Панайотова, координатор на проект "Зелена София“

Гражданско, здравно образование и медийна грамотност – Радосвета Стаменкова, изпълнителен директор на Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве

Наука и иновации – Любов Костова, директор на Британски съвет в България

Инициативата на Столична община е изцяло безплатна, като право на участие има всеки младеж на възраст от 15 до 29 години, живеещ на територията на София.

Записването е електронно - чрез изпращане на информационна карта за участие на mladi@sofia.bg,  а срокът за подаване на формуляра е до 03 март 2022 година.

Програмата предвижда мотивационните срещи с ментори да се проведат от април до май, а реализирането на одобрените проекти да се случва от юни до ноември 2022 година.

В тазгодишното издание на Академията не липсват и нови моменти. Така например, освен участие в менторските сесии, младежите ще преминат през две нови обучения – "Работа в екип“ и "Умения за изпълнение на проекти“. През 2022 Академията ще вдъхновява младите хора с един основен и много гост-ментори в съответните направления. Кой проект ще бъде финансиран ще се решава от експертно жури на публично събитие през юни. Финансирането на идеите е в размер до 5 000 лв.

Повече информация за "Академия за ВИЗИОНЕРИ“ 2022 е публикувана на официалния електронен портал на Столична община – www.sofia.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Световният тенис поздрави Григор Димитров
Страхотната новина за Григор Димитров е факт!
Александър Зверев трябва да направи услуга на Григор Димитров днес
Григор Димитров отпадна в Рим, но може да се изкачи в световната ранглиста
СДВР с мерки за финала за Купата между Лудогорец и Ботев (Пловдив)
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията