ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (3)
Председателят на СОС Георги Георгиев откри "София къп", БУБА Баскет стартира с победа
Автор: Екип Sofia24.bg 22:05 / 11.03.2022Коментари (0)9887
Отборът на БУБА Баскет стартира с победа на започналия международен турнир за млади таланти "София къп". В зала "Триадица" момчетата на треньора Ивайло Желев надиграха с 88:82 състава на Вардар (Скопие) и направиха първа успешна крачка към трофея.

Турнирът бе открит от председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който е и председател на Фондация "София – европейска столица на спорта“. Той поздрави присъстващите и пожела успех на участниците.

"Столична община се стреми да осигури повече възможности за спорт и активен начин на живот. Този турнир е важен за всички нас, защото дава път на бъдещите звезди в баскетбола. Подпомагаме спорта, тъй като младите хора имат огромна нужда от него след шока с пандемията. Столична община вече стартира процедура за изграждането на 4 спортни обекта, два от тях в Люлин, за третия в момента определяме локация в Лозенец. Добре да има повече спортни празници като този днес“, заяви Георги Георгиев.

Сред официалните лица бяха общинският съветник Николай Николов, член на Комисията за децата младежта и спорта към СОС, Дамян Диков – изпълнителен директор на Фондация "София – европейска столица на спорта“ и др. В залата бе и старши треньорът на националния ни мъжки отбор Росен Барчовски, който внимателно следеше изявите на бъдещите български национали.

След двегодишна пауза заради пандемията надпреварата отново е с международно участие. Среща от днес до неделя в зала "Триадица“ си дават съставите на водещи школи у нас и в чужбина. С най-голям авторите пристигат гостите от Сърбия, този път гостува световно известният отбор на Раднички (Крагуевац). Северна Македония изпрати бъдещите си надежди от тима на Вардар (Скопие), а четворката се допълва от българските отбори на Тунджа (Ямбол) и домакините от БУБА Баскет (София). В последния момент по разбираеми причини отпадна уговореното участие на тима на ЦСКА (Москва).

Надпреварата е за 15-годишни баскетболисти и отново се организира със съдействието на "София – европейска столица на спорта“. Това е единственият турнир от такъв ранг за бъдещите баскет звезди у нас, от него в последните години тръгнаха към големия спорт редица млади таланти, а в отделните издания участваха представители на легендарните баскет школи от Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и др.

По-късно тази вечер вторият мач противопоставя съставите на Раднички и Тунджа. Отборите играят по схемата всеки срещу всеки, тимът с най-добри показатели ще ликува с шампионската купа в неделя.

Ето и мачовете в събота и в неделя:

Събота, 12 март:

17:00 часа БУБА Баскет – Раднички

19:00 часа Тунджа – Вардар

Неделя, 13 март:

9:00 часа - Вардар – Раднички

11:00 часа - Тунджа – БУБА Баскет

12.30 ч. Награждаване и закриване на турнира







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията