ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (6)
Първи турнири по падел на 2 и 3 април в София
Автор: Екип Sofia24.bg 09:48 / 24.03.2022Коментари (0)927
©
На 2 и 3 април в София на кортовете на Декатлон (Витоша) ще бъдат проведени два последователни турнира по падел - един за начинаещи и един за напреднали играчи, съобщиха от Българската федерация по тенис. 

Като отговорник за спортно-техническото развитие на падел от името на Българската тенис федерация, основната ми цел е да развия този спорт в България и да дам възможност на всички да практикуват тази игра", заяви Мигел Де Соуса.

"Този турнир ще бъде първият организиран в България и ще участват български играчи от различни ракетни спортове. Схемата е от 32 състезатели и вече е напълно запълнена", коментира Де Соуса.

Той разкри и бъдещите планове за развитието на този спорт в България.

“Имаме план да развиваме падел в България в сътрудничество с Българската федерация по тенис. През 2021година родната централа стана член на Световната Федерация по падел (FIP), което означава, че БФТ е отговорното тяло за развитието на трети ракетен спорт след тениса и плажния тенис. БФТ има амбициозна програма за развитие, като в момента започва процес по проектиране на собствена база за падел. През 2022 г. ще организираме курс за треньори, планираме и национален шампионат и лагери за деца и възрастни. Ако не през настоящата, то през следващата година се надяваме да домакинстваме международен турнир от световния падел тур. През годината отново ще организираме и турнири по падел", добави още Де Соуса.

Кой е Мигел Де Соуса?

Той завършва физическо възпитание в университета в Порто в Португалия. От 1993 година работи в спорта като има много опит в света на фитнеса, а и в спортове като хокей, ръгби и голф. През януари 2000 година започва да играе падел в Португалия и в продължение на 8 години се обучава и за треньор.

Де Соуса е работил в най-добрите клубове на Торино. През 2021 г. създаде MDS Padel Academy, концепция за обучение и преподаване на падел, за да го направи по-лесен и забавен за новите играчи и да постигне резултати с добри състезатели. В момента Мигел е треньор на някои международни играчи, които играят в World Padel Tour и APTour. През 2021 година Мигел започва да си сътрудничи с Българска федерация по тенис за развиване на падел в България.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Усик постигна нещо впечатляващо в професионалния бокс
Уникално! Българин срази звезда в GLORY и е близо до двубой за титлата
Олександър Усик след мегауспеха: Слава на Украйна
Циганския крал: Смятам, че аз спечелих мача
Вижте най-доброто от мегасблъсъка на века в бокса между Фюри и Усик
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията