ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Огромна почит към Любо Ганев в Солун
Автор: Екип Sofia24.bg 13:04 / 12.04.2022Коментари (0)16586
Президентът на Българската федерация по волейбол получи приз за заслуги към град Солун и волейбола в световен мащаб. През 1997 година най-добрият ни волейболист в историята донесе историческа титла за местния Арис. За първи път тогава отбор извън Атина спечели титлата в Гърция.

Любомир Ганев се завърна в залата на триумфа, направи куп снимки и обра наградите. В негова чест демонстративен мач изиграха част от съотборниците му – вече побелели и тромави, но с плама от преди четвърт век.

"Много щастлив съм, че след 25 години съм отново тук и отново да си спомним за прекрасните моменти, които изживяхме, заяви българският терминатор.

"Преди бях в залата като състезател, а сега се връщам като ръководител и президент на Българската федерация. Но мога да кажа, че още ми липсва да съм на игрището, да забивам и да се радвам като малко дете пред вас феновете. Искам да благодаря на треньора Костас Харитонидис кой за всички нас беше като баща. Да благодаря на всички състезатели, с които минахме през толкова трудни моменти, но накрая бяхме щастлив и спечелихме шампионска титла за Арис“, добави още той.

На церемонията присъства Йоргос Карабецос, който е президент на гръцката федерация. Любомир Ганев му подари своята книга "Светът отвисоко“. Кадри от нея непреъснато се въртяха на голяма стена, припомняйки най-славните моменти от кариерата на 210-сантиметровия гигант. Деца от школата на Арис обиколиха българската легенда за обща снимка – спомен с човека, водил с безпощадната си атака тима към първата и единствена досега титла в историята на клуба.

За Любомир Ганев награждаването беше епилог на петдневната му визита в Солун. В края на миналата седмица той беше представител на CEV за европейска квалификация за жени до 19 години. А миналата година Любо изнесе лекция за енергийните източници в университета в града.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
ЦСКА със страхотен обрат срещу Арда в Кърджали
ЦСКА 1948 и Локомотив (Пловдив) не се победиха в Първа лига
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Левски с отборната титла при класиците на Държавното по бора при момчетата
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията