ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (7)
София получи домакинството на балканското волейболно първенство за мъже U17
Автор: Екип Sofia24.bg 14:33 / 02.05.2022Коментари (0)19904
©
София получи домакинството на балканското първенство за мъже U17. Турнирът ще се проведе от 4 до 8 август ще е и първа квалификация за европейското първенство през 2023 година. В него ще участват отборите на България, Гърция, Черна гора, Сърбия, Турция и Румъния.

Решението беше взето от техническата комисия на Балканската волейболна асоциация, която се събра в Истанбул. На заседанието беше организиран и жребий за предстоящите турнири при различните възрасти.

Балканското първенство за мъже U20 (родени след 1 януари 2003 г.) ще е от 6 до 10 септември в Албания. На него България се падна в група В с Румъния и Сърбия. В другия поток са Албания, Северна Македония, Косово и Турция.

Първенството на Балканите за жени U19 (родени след 1 януари 2004 г.) ще е от 10 до 14 август в Румъния. Този път нашите са в група А с домакините, Косово и Турция. В другия поток останаха Сърбия, Северна Македония и Гърция.

Балканският шампионат за мъже U18 (родени след 1 януари 2005 г.) ще е в Нови Сад от 28 юни до 2 юли. България е в група В с Молдова и Северна Македония. В другата урна попаднаха Сърбия, Румъния, Турция и Босна и Херцеговина.

Също на сръбска земя ще е и първенството за жени U17 (родени след 1 януари 2006 г). Турнирът е от 6 до 10 юли, а градът ще бъде определен по-късно. България се падна в група А с домакините, Босна и Херцеговина и Молдова. В група В са Турция, Румъния и Северна Македония.

Балканското първенство за жени U16 (родени след 1 януари 2008 г.) ще е от 15 януари 2023 г. в Турция. То ще е и първа квалификация за европейско първенство. Нашите момичета са в първа група с домакините, Косово и Гърция. Вторият поток събира Сърбия, Румъния и Северна Македония.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Левски нанесе трета загуба на Ямбол в НБЛ
Девойките на футболния Левски с две победи и загуба в турнири на БФС
Евтини билети за гостуванията на ЦСКА на Арда и Ботев (Пловдив)
Левски стана част от кампанията "Написах ти писмо"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията