ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (4)
Небивал интерес към маратона във Варна тази неделя
Автор: Екип Sofia24.bg 14:00 / 04.05.2022Коментари (0)1351
©
Небивал интерес към маратона във Варна тази неделя. Стартът и тази година е точно в 9.30 ч. по традиция от площад "Независимост“ до операта. Първи потеглят участниците в класическия маратон, след тях през пет минути ще тръгнат тези в полумаратона и накрая бягащите 10.5 км. След старта маршрутът преминава по централната пешеходна зона, навлиза от главния вход в Морската градина и там вече се вие по алеята покрай самия бряг. Така атлетите отново ще бягат сред зеленината на парка, а пред очите им ще бъде и морския хоризонт. От няколко години трасето е сертифицирано и отговаря на изискванията на Международната атлетическа федерация.

До този момент са се записали над 753 атлети, много от заявките са от чуждестранни бегачи, сред които от Англия, Германия, Румъния и др. Рекордният брой желаещи да стартират наложи организаторите да осигурят допълнителни стартови номера.

Участниците могат да избират между три дистанции – класическата от 42.195 км, полумаратонът на 21 км и по-кратката на 10.5 км, което е предпоставка да се включат още любители на бяганията в България, поканени са лекоатлетическите клубове и бегачески организации от цялата страна. Организацията е подпомогната от много доброволци и хора на реда, надпреварата ще се излъчи на живо по спортно ориентирания канал на националната телевизия.

Награждаванията се очакват от 11.00 до 11.20 ч. за 10 и 21 км, а призьорите в класическия маратон ще бъдат отличени в 12.30 ч. Парични премии са предвидени за първите шестима при мъжете и жените на 42.195 км и за първите трима в другите дистанции. Бонуси ще получат и най-бързите във всички бягания сред "ветераните“ над 45 г.

Маратон Варна продължава тази неделя веригата от атлетически състезания в седмата година от инициативата под мотото "Бягането като начин на живот“. Учреден през 2016 г., проектът за няколко сезона бързо увлече хиляди и се превърна в незаменима част от модерния облик на няколко големи български селища. Тази година веригата стартира с надпреварата в Стара Загора на 3 април, следвана сега от състезанието във Варна на 8 май и традиционният финал в София на 9 октомври.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Ето къде може да гледате мача между Григор Димитров и Карлос Алкарас
Левски обяви стартирането на продажбата на билети за мача с Лудогорец
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията