ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Над 3000 души се включиха във велошествието "София кара колело"
Автор: Екип Sofia24.bg 16:48 / 15.05.2022Коментари (0)739
Емблематични български спортисти, заместник-кметът на София Мирослав Боршош, общински съветници и над 3000 граждани се включиха във велошествието из столичните улици и булеварди под мотото “София кара колело". Още от рано сутринта пред Народно събрание започнаха да се събират желаещите да са част от инициативата, организирана за седма поредна година от "София – Европейска столица на спорта“, Центърът за градска мобилност и Столична община.

Стартът на шествието пред Народното събрание бе даден от зам.-кмета Мирослав Боршош и Татяна Георгиева – председател на Комисията за децата, младежта и спорта към СОС. Веднага след това множество популярни спортни звезди на България поведоха колоната и дадоха пример как можем да направим нашия град още по-чист, зелен и красив.

Сред участниците отново бе легендата на спортната гимнастика, четирикратният олимпийски медалист Йордан Йовчев. Заедно с него потеглиха младите таланти, определени за лица на "София – европейска столица на спорта“ в последните години: новата звезда на световната фехтовка европейската шампионка на сабя Йоана Илиева, европейският първенец по таекуондо Калоян Бинев, състезателката по шортрек Катрин Мануилова, едно от златните български момичета - световната и европейска шампионка и носителка на бронзов медал в ансамбъла по художествена гимнастика от Олимпиадата в Рио 2016 Ренета Камберова, плюс деца от спортните школи на столични клубове. Всички спортни знаменитости поздравиха присъстващите и отправиха послание за по-зелена и спортна София. Сред участниците бяха още евродепутатът Андрей Ковачев, редица общински съветници и служители в Столична община. В шествието се включиха и известни личности от културата, политиката и бизнеса, работещи в дипломатически мисии у нас и др.

Колоритен спортен празник зарадва десетки хиляди в и Южния парк.

Доброто настроение се пренесе и в Южния парк с много музика, надпревари, забавни игри и томболи с награди. С пристигането си пред сцената на голямата поляна участниците и излезлите на чист въздух сред зеленината в почивния ден се включиха в десетките активности на спортния празник. За празника се погрижиха професионални аниматори и DJ, които бяха подготвили атрактивна денс музика, за да може всички да се забавляват и да танцуват. Фитнес инструктори увличаха хората пред сцената със своите безплатни уроци. Техните изпълнения бяха прекъсвани на всеки 15 минути с периодично теглене на томболи със стартовите номера на участниците с наградите за над 4700 лв. Печелившите бяха изтеглени от легендарните български шампиони и младите ни таланти в спорта.

На специални щандове и палатки бяха демонстрирани пред децата най-новите тенденции в колоезденето и начините за безопасно каране на колело. В близост до поляната партньорите от DRAG организираха състезания с мини колела "И децата карат" за малчугани от 5 до 11-годишна възраст. Над 120 деца стартираха със своите колела на групи по 200-метрово оградено трасе около голямата поляна. След това малчуганите се включваха в конкурсите за най-красива визия на велосипед, за най-добра рисунка на тема колело, както и в многото забавни игри под ръководството на аниматорите.

Велошествието нямаше състезателен характер, а преминаването по 4-километровия маршрут бе с цел да се отправи послание за по-красива и зелена българска столица. "София – европейска столица на спорта“ организира събитието вече седма поредна година, заедно с още над сто активности, които имат за цел да предоставят на жителите и гостите на града повече възможности за спорт и активен начин на живот.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Академичната общност излиза на протест
Скандал за реорганизацията на движението в центъра на София
Парламентарни избори 2024
Градският транспорт в София
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията