ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Награда за европейската шампионка по художествена гимнастика Елвира Краснобаева
Автор: Пламена Николова 16:24 / 04.07.2022Коментари (1)1740
Кметът на Варна Иван Портних връчи почетни плакети на Елвира Краснобаева - европейска шампионка по художествена гимнастика, и на нейната лична треньорка Светлана Юриевна. 14-годишната Елвира се върна от европейското първенство за девойки в Израел със златен медал на обръч и сребърен на топка, грабна и бронз в отборната надпревара. 

Това е първа индивидуална европейска титла за Варна в този спорт. "Благодаря на Елвира, на треньорите, на всички, които имат заслуги за това Варна и България да бъдат отново част от световната златна карта на художествената гимнастика. Гордеем се с постиженията на варненската школа, която продължава да създава шампиони. Бъдете здрави, все така успешни и златни“, каза кметът. "Щастлива съм от тази победа. Много се радвам и съм благодарна на треньори, хореографи, на всички, с които работя“, заяви Елвира.  14-годишната европейска шампионка тренира от 10 години и мечтае за олимпийска титла.

Златното момиче бе посрещнато с тържество в родния КХГ "Грация", организирано от президента на клуба Кристиана Генчева. На събитието присъстваха родителите на Елвира, основателите на този спорт във Варна Мария Чиприянова и Минка Ванкова, международният съдия Филипа Филипова, целият треньорски екип на клуба, както и медици от спортния диспансер.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.07.2022 г.
0
 
 
Доля Петрова организира и подготви първия отбор по художествена гимнастика във Варна, така че тя е основателят на този спорт във Варна!!
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Ето къде може да гледате първия двубой на Григор Димитров на турнира в Рим
Норвежец от ЦСКА под въпрос за гостуването в Разград
Ляв бранител е поредната бразилска цел на Левски
Григор Димитров разкри причината за ранното отпадане в Мадрид
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията