ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Пампорово приема 4-ти кръг от Българските Ендуро Серии през уикенда
Автор: Екип Sofia24.bg 10:00 / 02.09.2022Коментари (0)515
© Пампорово АД
От 2 до 4 септември в Пампорово и горите над Смолян ще се проведе деветото поредно издание на едно от най-интересните и очаквани събития в календара по планинско колоездене за годината – Елевейшън 999, съобщиха от курорта.

Събитието тази година ще бъде четвърти кръг от Българските Ендуро Серии и ще предизвика някои от най-добрите родни колоездачи, както и представители на Гърция, Турция и Италия.

Състезанието е отворено и в него могат да се включат всички желаещи колоездачи, регистрацията за участие все още е активна на www.conceptcreative.org/e999

Ендуро дисциплината е една от най-интересните в планинското колоездене и представлява спускане на етапи през пресечен, техничен, планински терен. Тазгодишното издание на Елевейшън 999 ще включва общо 5 специални етапа с обща дължина от близо 15 км, по които ще се засича време на всеки състезател, а победител ще стане този с най-добро общо време от всички отсечки.

Състезанието ще започне около 10 часа сутринта в неделя от връх Снежанка със спускане до плац Студенец, откъдето състезателите отново ще се качат към върха за старта на втория етап, който ще бъде с финал при Туристически център Пампорово. Следва отново качване до Снежанка, от където ще започне и третия етап, който е най-дългият в състезанието и ще насочи състезателите в посока от Пампорово към Смолян.

Предстоят още две състезателни отсечки в горите над Смолян, след което се очаква състезателите да пристигнат около 16:30 часа на сцената при Родопски Драматичен Театър – Смолян, където ще се проведе и официалната церемония по награждаване на победителите.

Елевейшън 999 се провежда с подкрепата на Пампорово АД, Община Смолян, Хотел Перелик, Ред Бул България, DoppelHerz и др.

Междувременно Велопарк Пампорово и трасетата за планинско колоездене над Смолян и тази година се радват на засилен интерес от колоездачи от близо и далеч, а паркът и лифтовете в Пампорово ще работят без почивка и през септември.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
ЦСКА със страхотен обрат срещу Арда в Кърджали
ЦСКА 1948 и Локомотив (Пловдив) не се победиха в Първа лига
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията