ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (5)
Избраха с огромно мнозинство новия треньор на волейболния ни национален отбор
Автор: Екип Sofia24.bg 13:02 / 14.10.2022Коментари (0)21577
©
Управителният съвет на Българската федерация по волейбол избра Пламен Константинов за нов треньор на мъжкия национален отбор. На заседанието изборът беше между него и Мартин Стоев. С голямо предимство беше избран Константинов, съобщиха от волейболната ни централа.

"Проведохме много срещи и зададохме едни и същи въпроси към кандидатите", обясни президентът Любомир Ганев.

"Всичко беше докладвано пред Управителния съвет. След явно гласуване между 23 присъстващи с огромно мнозинство беше избран Константинов. Нашата цел е да има дългосрочен договор, в който ще се опитаме да вкараме изисквания. Като федерация ще направим всичко необходимо да помогнем на треньора и отбора, да създадем условия, допълнително мотивиране, застраховки, материални стимули. Целта е в следващите няколко години да върнем България на подобаващото ни място", допълни Ганев.

Ето какво още каза президентът на БФ Волейбол:

Абсолютно всички кандидати бяха добре подготвени, включително и чужденците. Имаха ясна програма и цел. Искам да им благодаря. Преди да излезем пред медиите уведомихме кандидатите какъв е изборът. Не да го научават от медиите. Вратите остават отворени към всеки от тях.

Целта за европейското първенство догодина е четвъртфинал. Много е важно да върнем феновете в залите. Привържениците трябва да вярват в отбора. Потенциалът е много по-голям, отколкото показвахме в последните две години. Важното е да имаме максимално мотивирани състезатели.

Мартин Стоев беше кандидат за мъжкия отбор и не сме обсъждали дали ще бъде продължен договорът му при младежите. Това ще е тема на следващо заседание на Управителния съвет.

Виждам по-голям потенциал и при женския отбор. Още не сме разгледали доклада на треньора Лоренцо Мичели. Важното е, че догодина отново ще участваме в Лигата на нациите. Аз лично не виждам по-добро име и кандидат за женския отбор от Мичели.

Ето и мнението на вицепрезидента Давид Давидов:

Към всеки кандидат имаше едни и същи въпроси. Календарът за следващата година задължава максимално високо класиране. В момента не искаме да ангажираме треньорите и състезателите с очаквания. Досега тази практика не ни е помагала. Ще се опитаме да осигурим най-добрите условия. Трябва да имаме боеспособен отбор, който да се бори за най-високи касирания. Предстои ни участие в Лигата на нациите, искаме да се класираме в осмицата на европейското първенство, а на олимпийската квалификация – каквото сабя покаже.

Това беше виждането и на Пламен. Затвърди се мнението, че треньорът трябва да е българин. Така ще има повече шансове за подкрепа и обединяваща роля. Надявам се, че изборът ни е правилен. Търсихме широка подкрепа сред членовете на Управителния съвет. Решението е от изключителна важност и Константинов ще има нашата подкрепа като организация.

Срокът на договора ще бъде изчистен в допълнителни разговори. Трябва да е поне за три години. Ръководството на неговия клуб Локомотив (Новосибирск) показва пълна подкрепа за решението му. Константинов води е един от най-успешните отбори в Европа в последните години и това му даде предимство. Доказал се е на международно ниво.

Константинов е изключително мотивиран да започне работа в националния тим. Целта му е като нашата – подобряване на резултатите. Естествено, че са водени разговори за финанси. Неговите изисквания са идентични като при другите кандидати. Парите не са били важното при разговорите. Нашата задача вече е да осигурим всички предпоставки за възможно най-добро представяне на националния отбор.
Още по темата: общо новини по темата: 30
29.01.2024
27.09.2022
13.09.2022
10.09.2022
28.08.2022
26.08.2022
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Петър Мицин остана далеч от финала на Олимпийските игри
"Бедствие" или "епичен спектакъл": Как международната преса видя церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж
Перфектна Деси Ангелова прелетя до 1/4-финалите на Олимпийските игри
Жесток Кристиян Василев е 1/4-финалист в гребането на Олимпийските игри
Българското участие на Олимпийските игри днес
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията