ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (7) | Вчера (1)
"Обичайните заподозрени" спорят за Суперкупата на България
Автор: Екип Sofia24.bg 14:22 / 14.10.2022Коментари (0)18782
"Обичайните заподозрени" за всеки волейболен трофей през последните години - Хебър Пазарджик и Нефтохимик 2010 Бургас са готови за дългоочакваната битка за Money+ Волейболна Суперкупа 2022.

На пресконференция, състояла се днес в хотел SPS в Пловдив, старши треньорите на двата тима - Камило Плачи (Хебър Пазарджик) и Иван Станев (Нефтохимик 2010 Бургас), заедно с капитаните - Виктор Йосифов (Хебър Пазарджик) и Георги Петров (Нефтохимик 2010 Бургас), споделиха очакванията си от двубоя.

Мачът за Money+ Волейболна Суперкупа 2022 ще се състои на 15 октомври, в комлекс "Сила" в Пловдив от 18:30 часа. Билети могат да се закупят онлайн или на каса в деня на събитието.

Броени часове преди първия съдийски сигнал, и двата тима са готови да покажат волейбол от най-високо ниво, като в отбора на бургазлии единствено Ивайло Великов е с леко неразположение и ще пропусне мача, а в Хебър липсващ ще е Симон Хирш, който претърпя операция. Пазарджиклии се възстановят и след дългото пътуване до Румъния (където играха мач за Шампиионска лига).

И от двата щаба изразиха надежда, че залата ще е пълна, с фенове както от Бургас, така и от Пазарджик, но и от Пловдив, тъй като шпаги кръстосват отново едни от най-силните волейболни отбори.

Ето какво още споделиха участниците в пресконференцията:

Иван Станев, треньор на Нефтохимик 2010 Бургас: “Пазя топли чувства от годините, които прекарах в Пазарджик, но ще дадем всичко от себе си, за да спечелим тази купа. За нас ще бъде първи официален мач. За този месец и половина направихме добра подготовка, изиграхме няколко контроли. Мога да гарантирам, че моят отбор ще се бори с всички необходими волейболни аргументи, за да приберем Суперупата в Бургас. Не мисля, че има чак толкова какво да се изненадаме, познаваме се добре. В един такъв мач обаче зарядът е малко по-специален, тъй като титлата се решава само в един мач. Пожелавам и на двата отбора да играем на едно добро ниво и да създадем зрелище в залата!

Георги Петров, капитан на Нефтохимик 2010 Бургас: “Миналата година следих достатъчно как се представяшр отбора Нефтохимик. Предвид големите амбиции на Хебър, знам, че те са се фаворитите. Но ние имаме своите предимства и се надявам да направим приятна изненада, за да можем да зарадваме нашите фенове и да донесем купата у дома, в Бургас."

Камило Плачи, треньор на Хебър Пазарджик: “Миналият сезон беше перфектен но това сега е нов сезон, ново пътуване. Имаме седем нови играчи в отбора, които трябва да намерят своите механизми в играта, както и своя капацитет за победи. Искам да поздравя Иван Станев, който миналата година помогна много за успехите ни. Беше един играч за подражение и мисля, че ще направи добра кариера като треньор, има качествата. Надявам се обаче да не започне да побеждава веднага!"Виктор Йосифов, капитан на Хебър Пазарджик: “Не знам как ще се развие срещата, всичко ще се реши на полето, по време на мача. Смятам, че сме добре подготвени. Това, че изигирахме няколко мача, ни дава спокойствие - да знаем какво можем да направим и т.н. Ще излезнем и ще дадем най-доброто от себе си, за да успеем да победим!"

На събитието присъстваха още Таско Тасков, маркетинг директор на официалния спонсор на Волейболната Суперкупа - Money+, както и Ерик Карлтон, оперативен директор и собственик на b1b.box.

Таско Тасков: “Чест е да подпомагаме един от най-успешните спортове в България, защото волейболът заедно с футбола и баскетбола е в Топ 3 на най-успешните ни спортове. Предстоят изненади. Пожелаваме късмет на всички отбори тази година и дано да имаме повече представители и в Шампионска Лига!"

Ерик Калртон: “Както знаете, сключихме договор за 3 години за излъчване на мачове на НВЛ. Зрителите на телевизията ще могат да гледат на живо по четири мача на кръг. Първата среща на живо е днес, между отборите на Левски София и Монтана Волей. Успех на всички!"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Левски нанесе трета загуба на Ямбол в НБЛ
Девойките на футболния Левски с две победи и загуба в турнири на БФС
Евтини билети за гостуванията на ЦСКА на Арда и Ботев (Пловдив)
Левски стана част от кампанията "Написах ти писмо"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията