ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (3)
Бивш играч на ЦСКА игра срещу Аржентина при загуба с 0:7, Меси с хеттрик за 17 минути
Автор: Екип Sofia24.bg 10:42 / 29.03.2023Коментари (1)1958
© AP/БТА
Седемкратният носител на "Златната топка" Лионел Меси продължава с рекордите. Геният от Росарио отбеляза хеттрик за 17 минути при разгромното 7:0 за Аржентина срещу Кюрасао в контролна среща. Така той стана първият световен шампион със 100 гола за страната си.

Меси има вече 102 с националната фланелка. С повече от него са само иранецът Али Даеи, който има 109, и Кристиано Роналдо, който може да се похвали със 122 за Португалия.

Тази нощ Аржентина реши всичко до почивката. Освен хеттрик на Меси (20', 33' и 37'), за "Албиселесте" бяха точни още Николас Гонсалес (23') и Енцо Фернандес (35'). През втората част се разписаха още Анхел Ди Мария от дузпа (78') и Гонсало Монтиел (87').

"Гаучосите" станаха първите световни шампиони с две поредни победи след триумф на мондиала от 28 години насам. Тогава същото постигна Бразилия.

За Кюрасао титуляр беше бившият играч на ЦСКА - Върнан Анита, а около четвърт час преди края като смяна влезе бранителят на Локомотив (Пловдив) Джовани Трупе.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В средата на 90-те години Велбъжд (Кюстендил) е поет от Георги Илиев и е преименуван на Левски (Кюстендил) в началото на сезон 1994/95. През 2001-ва собственикът на клуба Георги Илиев закупува акциите на Локомотив (Пловдив). На 23 юли 2001 г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за заличаване на регистрацията на Локомотив и за преименуване на Велбъжд в Локомотив. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с новото регистрирано име заема мястото на Велбъжд в „А“ група. Седалището на клуба е преместено от Кюстендил в Пловдив.
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията